navigatie overslaan

Hightech Twente

Zoek je een locatie waar je ondernemen en innovatie kunt combineren? Zoek niet verder. Je hebt dé plek gevonden: welkom in Hightech Twente. Daar gebeurt namelijk meer dan stoplichten die van rood naar groen springen (vrij naar Herman Finkers).

Internationaal

Sterker nog: Twente is de meest ondernemende hightechregio van Nederland. Zo. Daar zit geen woord Frans bij. Engels, dat wel. Maar we zijn dan ook niet alleen in Nederland top of the bill, ook internationaal spreken we een aardig woordje mee.

Technisch DNA

In deze mooie landstreek in het oosten van Overijssel houden slimme mensen zich al eeuwen bezig met het ontwikkelen van technische en industriële toepassingen. Niet zo vreemd dus dat we een Technische Universiteit hebben en meer dan drieduizend (dit is geen typefout!) hightechbedrijven en -instellingen. Het zit gewoon in ons DNA. ‘Brussel’ noemt ons zelfs een smart region.

Kennisregio

Twente is een inspirerende kennisregio voor techneuten. Hier zitten de marktleiders in hightechsystemen en -materialen. Start-ups komen hier in een technologisch paradijs. Slimme jongens en meiden weten de weg naar de excellente kennisinstellingen. Het MKB timmert op vernieuwende wijze aan de weg. Het wachten is nog op jou. Of je nu student met goede ideeën, startende ondernemer of een door de wol geverfde zakenman bent. Twente biedt hulp op het gebied van ondernemerschap en innovatie.

Inspiratie

Als gezond nieuwsgierig persoon wil je natuurlijk meer weten over techno-Twente. Check dan vooral deze plek. Hier vind je inspirerende verhalen en allerlei informatie over het oprichten van een eigen bedrijf, start-ups, regels, procedures, netwerkbijeenkomsten, business events en vacatures. Waar wacht je op?