navigatie overslaan

Kastelen en landgoederen in Hof van Twente

Hof van Twente herbergt historische kastelen en landgoederen, zoals Kasteel Twickel en Landgoed Weldam. Deze erfgoedlocaties bieden een fascinerend inzicht in Nederland's rijke geschiedenis en prachtige, uitgestrekte landschappen.

Om de sprookjesachtige sfeer te verhogen, barst het in de omgeving ook nog eens van de kastelen en landgoederen. Nergens anders in Nederland vind je zoveel kastelen bij elkaar als in de Hof van Twente. Zeven maar liefst. De edelgeborenen lopen hier gewoon in het wild rond, dus wie weet kom je je prins(es) op het witte paard tegen. Plan je bezoek aan Landgoed Weldam, Havezate Wegdam, Huis Westerflier, Landgoed Warmelo, Huis Nijenhuis, Kasteel Twickel en Kasteel Huis te Diepenheim.

Wetens(w)aardig: Naast kastelen vallen ook de vele molens in de Hof van Twente op. De watermolens in Diepenheim en Delden zijn beeldbepalend, net als de houtzaagmolen in Delden, de braakmolen in Goor en de koren- en pelmolen De Hoop in Markelo.

In het zuiden van Twente wisselen landbouw, mooie stadjes en dorpen, naald- en loofbossen en beken elkaar af. In de omgeving van Delden, Goor en Diepenheim bevinden zich eeuwenoude landgoederen, kastelen en havezaten, die worden omringd door fraai aangelegde tuinen en uitgestrekte landerijen.