In de ‘neus’ van Twente, dus pal tegen de grens van Duitsland aan, ligt de gemeente Losser. In de volksmond ook wel de Schatkamer van Twente genoemd. Tukkers zijn niet zulke opscheppers, maar in dit geval is er geen woord overdreven.

Populair in

 1. Grand Café Smit

  Midden in het centrum van Losser gelegen. Een oud pand met een geweldige uitstraling. Een serre …

 2. Actief Twente

  Actief Twente is de meest complete recreatieverhuurder van Nederland. Groepen van 2 tot 400 …

Losser Neusje van de zalm
Blaadje

Schatkamer

Denk nu niet dat je hier goudklompen en zakken vol munten vindt. De rijkdommen van Losser zijn van geheel andere orde: bos, zand en heide om precies te zijn. Met namen als Oelemars, Poortbulten, Lutterzand en Tankenberg denk je eerder aan Harry Potter dan aan Twentse natuurgebieden. Toch is het hier net zo avontuurlijk, helemaal als je een beetje van de bewegwijzerde wandel- en fietspaden af durft te gaan. Dan ontdek je vogelparadijzen, oude stuwwallen en verstilde zandverstuivingen.

Kerkdorpen

De gemeente Losser telt maar liefst vijf kerkdorpen – De Lutte, Beuningen, Overdinkel, Glane en Losser - waar van alles te doen en te zien is. Alsof J.K. Rowling herself de namen van de culturele en historische hoogtepunten bedacht: de miljoenen jaren oude gesteenten in de Staringgroeve, het zeventiende-eeuwse boerenerf Erve Kraesgenberg, het openluchttheater Brilmansdennen en de monumentale steenfabriek De Werklust. Om maar even wat te noemen.

Genoeg te doen

Leuk, al die oude kerken en historische locaties, maar ze zijn niet helemaal stil blijven staan in de gemeente Losser. Sterker nog: de eenentwintigste eeuw is hier ook doorgedrongen. Een modern zwembad, allerlei sportfaciliteiten en het hele jaar door allerlei muzikale, culturele, sportieve en feestelijke evenementen: vervelen is echt onmogelijk in de Schatkamer van Twente.

verhalen & tips over Losser

 1. Doe-tips

  De 10 gaafste outdoor activiteiten. Zodat je maandag weer fit op kantoor zit

 2. 24 uur op pad met

  Bas & Nicolette in Twente: "Iedereen is zo ontzettend aardig hier"

 3. Slaaptijd!

  Meivakantie in Twente. Fijn wat tijd doorbrengen met het hele gezin

 4. Route-tips

  Lange Koninklijke fietsroute: De Oranjeroute!

  geschreven door Bertine
 5. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Smokkelroute.

  geschreven door Mathias
 6. Doe-tips

  Dit zijn de 5 beste restaurants in Losser en Oldenzaal. Kijk je mee?

 7. Doe-tips

  Ipads uit. De 6 vetste kids uitjes in de natuur volgens Yvette van vettt.nl

  geschreven door Yvette
 8. Route-tips

  Een Twents Blokje Om: 300 kilometer aan onmeunig veel wandelplezier.

  geschreven door Bertine
Routes

Ontdek Twente

Als je eenmaal op pad bent, wil je nooit meer wat anders. Gelukkig hebben we 6000 km aan unieke wandelroutes en 2500 km aan fietsroutes voor je klaar liggen; daar ben je wel even zoet mee. Of je nou een korte route pakt, of een meerdaagse, je wordt steeds weer gegrepen door het Twentse landschap. Wandel, fiets, mountainbike of rijd dwars door het coulisselandschap en de prachtige natuur. Ontmoet mensen en beleef de Twentse gezelligheid. Good goan!