Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

In de ‘neus’ van Twente, dus pal tegen de grens van Duitsland aan, ligt de gemeente Losser. In de volksmond ook wel de Schatkamer van Twente genoemd. Tukkers zijn niet zulke opscheppers, maar in dit geval is er geen woord overdreven.

Ontdek Losser

 1. Grand-Café Smit

  Midden in het centrum van Losser gelegen. Een oud pand met een geweldige uitstraling. Met een …

Losser Neusje van de zalm

Blaadje

Schatkamer

Denk nu niet dat je hier goudklompen en zakken vol munten vindt. De rijkdommen van Losser zijn van geheel andere orde: bos, zand en heide om precies te zijn. Met namen als Oelemars, Poortbulten, Lutterzand en Tankenberg denk je eerder aan Harry Potter dan aan Twentse natuurgebieden. Toch is het hier net zo avontuurlijk, helemaal als je een beetje van de bewegwijzerde wandel- en fietspaden af durft te gaan. Dan ontdek je vogelparadijzen, oude stuwwallen en verstilde zandverstuivingen.

Kerkdorpen

De gemeente Losser telt maar liefst vijf kerkdorpen – De Lutte, Beuningen, Overdinkel, Glane en Losser - waar van alles te doen en te zien is. Alsof J.K. Rowling herself de namen van de culturele en historische hoogtepunten bedacht: de miljoenen jaren oude gesteenten in de Staringgroeve, het zeventiende-eeuwse boerenerf Erve Kraesgenberg, het openluchttheater Brilmansdennen en de monumentale steenfabriek De Werklust. Om maar even wat te noemen.

Genoeg te doen

Leuk, al die oude kerken en historische locaties, maar ze zijn niet helemaal stil blijven staan in de gemeente Losser. Sterker nog: de eenentwintigste eeuw is hier ook doorgedrongen. Een modern zwembad, allerlei sportfaciliteiten en het hele jaar door allerlei muzikale, culturele, sportieve en feestelijke evenementen: vervelen is echt onmogelijk in de Schatkamer van Twente.

verhalen uit Losser

 1. Typisch Twents

  Dertig jaar Bloemenbeek: een vaste waarde in het toch al rijke Twentse aanbod

  geschreven door Erwin
 2. Typisch Twents

  Hier zijn we trots op! Feiten en weetjes over Twente die jij nog niet kent

 3. Kids

  Speeltijd! De leukste uitjes, attracties en speeltuinen van Twente op een rijtje

 4. Typisch Twents

  Ontdek de wereld, begin bij museum No Hero in Delden. Split splinter nieuw!

 5. Typisch Twents

  Trouwen in een trouwhooiberg bij Landgoed Het Rheins, droomlocatie in Enter

 6. Outdoor

  Groepstijd! Gezellige en actievie groepsactiviteiten en uitjes in Twente

 7. Architectuur

  De mooiste culturele en historische plekken in Twente