navigatie overslaan

Route-tips

De mooiste wandeling van Nederland ligt in Twente: de Twentse Wallen.

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 7138 keer

Zoals iedereen weet is Amsterdam ruim bedeeld met wallen. Maar ook in het oosten van ons land barst het van de wallen. Stuwwallen wel te verstaan. Bregje van Wandelvrouw.nl liep samen met Truus wijnen deze mooiste wandeling van Nederland.

omschrijving
omschrijving

De mooiste wandeling van Nederland 2018 is de wandeling Twentse Wallen – Markelo, gemaakt door Truus Wijnen. Vandaag ga ik hem lopen. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen, deze wandelroute heeft toch niet voor niets de verkiezing van de Wandelzoekpagina gewonnen. Wat helemaal leuk is, is dat Benny Schreurs en zijn vrouw Rika een stukje met ons mee gaan lopen. Lees mijn ervaringen in dit wandelverslag. Mijn conclusie: Dit was een heerlijke afwisselende wandeling met een flinke dosis cultuur en natuur.

Met recht wandeling van het jaar 2018!

Wandelgids van Truus Wijnen

De stuwwallen zijn onstaan in de voorlaatste ijstijd ontstaan het voortstuwende ijs. Duidelijk herkenbare plooien en glooiingen in het landschap zijn het nog steeds zichtbare gevolg. Op de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug zijn deze stuwwallen het duidelijkst te zien. Maar ook verder in Twente wemelt het van de wallen. Namen als Apenberg, Kuiperberg, Tankenberg of Austieberg beloven vergezichten zoals je die alleen in het buitenland verwacht.

Truus Wijnen, Tukker in hart en nieren, heeft al deze Twentse Wallen beklommen en de mooiste van deze wandeltochten heeft ze in een wandelgids verzameld. Geniet van fraaie vergezichten, kronkelende bergpaden en diepe dalen. En dat allemaal dichtbij huis in Twente. Bestel hier de gids!

Wat vind je van dit artikel?