navigatie overslaan

Van eigen bodem

Dit zijn de beste Michelin & Bib Gourmand restaurants in Twente!

  • Leestijd 4
  • Gelezen 3728 keer

Jaarlijks worden de Michelinsterren en Bib Gourmand uitgereikt aan restaurants die uitblinken in culinaire prestaties en kwaliteit. Maar liefst zes restaurants zijn weer in de prijzen gevallen! De liefde van Tukker gaat door de maag en die erkenning is dus weer terug te zien in de prijzen. Bekijk snel onderstaande restaurants en schuif aan!

Dé Michelin restaurants op een rijtje!

De Michelinster is een prestigieuze onderscheiding die wordt toegekend aan restaurants met uitzonderlijke kwaliteit en service. Het beoordelingssysteem van Michelin is gebaseerd op een schaal van één tot drie sterren, waarbij drie sterren het hoogst haalbare niveau vertegenwoordigen. De Michelin-gids is een jaarlijkse publicatie die restaurants beoordeelt op basis van hun culinaire kwaliteit, service en sfeer. Vind hieronder de Michelin restaurants van 2023 uit Twente!

't Lansink
Als fijnproever vind je in 't Lansink een warme thuisbasis. Dit bijzondere huis werd al in 1916 opgericht en ligt in het hart van het historische Tuindorp. Het bedieningsteam staat bekend om hun trouwe service en zal er alles an doen om jou in de watten te leggen. Of je nu behoefte hebt aan een goed goed gesprek, advies over wijn of uitleg over de geweldige cocktails, zij staan altijd voor je klaar!

Schuif aan >

De Swarte Ruijter
Deze unieke rietgedekte villa gelegen op de Holterberg, waarbij de natuur centraal staat. Het is een plek waar chef-kok Erik de Mönnink dagelijks inspiratie vindt in het magnifieke uitzicht op het omringende naaldbos. De prachtige omgeving stimuleert zijn creativiteit en lokale producten zoals paddenstoelen, nagelhout en ree spelen de hoofdrol in zijn eigenzinnige keuken.

Kom langs >

Landhuishotel & Restaurant de Bloemenbeek
Zou het mogelijk zijn dat er werkelijk een majestueus hert ronddwaalt op de uitgestrekte velden die het statige landhuis omringen? Het lijkt haast onwerkelijk, maar toch zou het zomaar kunnen. Een culinair avontuur bij De Bloemenbeek wordt namelijk gecombineerd met een adembenemend uitzicht op de serene natuur. Vergeet niet om eerst te genieten van een verfrissend aperitief in de gezellige lounge voordat je wordt meegenomen naar het elegante restaurant. Het donkere tapijt, de glinsterende kroonluchters en de knetterende open haard geven een voorproefje van de verfijnde eetervaring die nog komen gaat.

Breng een bezoekje >

Dé Bib Gourmand restaurants op een rijtje!

De Bib Gourmand is een onderscheiding van de Michelin-gids voor restaurants die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. De restaurants die deze onderscheiding bieden een menu van drie gangen aan voor een bepaalde maximumprijs. Het eten moet van hoge kwaliteit zijn en de sfeer in het restaurant moet aangenaam zijn. Hieronder vindt je de restaurants die in 2023 ook weer deze mooie prijs hebben ontvangen!

Landgoed de Uitkijk
Genieten van adembenemende landschappen, omgeven door een mediterrane sfeer dankzij de geur van lavendel op het terras en de warme ambiance van het restaurant met een huiselijke uitstraling - wat een zaligheid! Dit is de perfecte plek om de wisseling van de seizoenen te aanschouwen, niet alleen buiten, maar ook op uw bord. De chef-kok maakt gebruik van verse kruiden uit zijn eigen tuin om smaakvolle gerechten te bereiden met verrassende en verfrissende smaakcombinaties. Hier kun je genieten van een heerlijk culinair avontuur.

Proef de keuken >

Hoog Holten
Bij Hoog Holten is je ervaring niet beperkt tot slechts het restaurant; het begint al met de rit naar deze charmante plek te midden van de prachtige natuur. Het is moeilijk om niet betoverd te worden door de omgeving, terwijl je op weg bent naar deze romantische zaak. Zodra je aankomt, zul je merken dat het terras behoort tot de mooiste van het land en je zelf een beetje jachtig voelt. In de brasserie genaamd Birds, kun je genieten van traditionele gerechten, maar het restaurant zelf biedt up-to-date bereidingen die zeker de moeite waard zijn. Het menu veranderd dagelijks maar blijft trouw aan dezelfde lijn: internationaal geïnspireerd, innovatief en bevlogen. Kortom: je ervaring bij Hoog Holten is er een die je niet snel zult vergeten.

Schuif aan >

Landgoed de Holtweijde
Dit idyllische landgoed biedt je een prachtige weergave van tijdloze landelijke finesse, compleet met een schilderachtig uitzicht op uitgestrekte velden. De chef-kok schenkt veel aandacht aan de smaak van zijn gerechten, wat duidelijk te proeven is in elk gerecht dat op tafel verschijnt. Daarbij worden er royal gebruik gemaakt van regionale en seizoensgebonden ingrediënten om de beste smaakervaringen te garanderen. Elk gerecht is een perfect uitgebalanceerde creatie op zichzelf. Een bezoek aan dit landgoed is beslist de moeite waard en zal je niet teleurstellen!

Wat vind je van dit artikel?