navigatie overslaan

Minuutje Manuel

Minuutje Manuel: Sociale media

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 28 keer
  • Geschreven door Andre

André Manuel is een muzikant en cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.

De Tukker zit graag op de sociale media. Nou ja graag. Graag is misschien niet het goeie woord. Liever. De Tukker zit liever op de sociale media. In ieder geval liever dan op dansles. Laat ik opnieuw beginnen. De Tukker zit liever op de sociale media dan op dansles. Dat heeft vooral met zijn motoriek te maken. En met de vrouw. Niet dat de Tukker ontevreden is met de vrouw. De Tukker is donders gek met de vrouw. Maar dan wel virtueel. De Tukker heeft de vrouw het liefst virtueel. Zodat er ook alleen maar virtueel met dingen gegooid kan worden. En de virtuele vrouw zegt de gehele dag ook alleen maar hele aardige dingen over de Tukker. Al staan daar wel enkele forse abonnementskosten tegenover.

Wat de Tukker ook enorm aanspreekt op de sociale media is het gebruik van een beperkt aantal lettertekens. De Tukker bestaat voor zo’n 99 procent uit een beperkt aantal letter- tekens. Het is voor de Tukker ook nergens voor nodig om een boek helemaal uit te lezen. De Tukker is al buitengewoon tevreden met een samenvatting. Neem een standaardwerk als de bijbel. Belangrijk boek. Zeggen ze. De Tukker gelooft dat graag. Maar daar hoeft hij niet het hele boek voor te lezen. Hele korte samenvatting: hij gaat dood op het eind. Dat is alle info die hij nodig heeft. Kort en bondig. Daar houden we van. Wat een Tukker ook prachtig vindt aan de sociale media is dat hij daar zichzelf niet hoeft te zijn. De Tukker is de godganse dag zichzelf al. Dat veroorzaakt enorm veel spanningen. En die moet hij kwijt. Als u dus op de sociale media een vroegvolwassen rondborstige dame tegenkomt die niet alleen zeer schaars gekleed is maar ook nog eens afgestudeerd viroloog, Rusland-deskundige, atoomgeleerde, hoogleraar Midden Oosten-studies en lerares op de Landbouwuniversiteit te Wageningen dan weet u, dat is een Tukker. Dat is de 58-jarige Johan Reugenbrink uit Goor.

De Tukker zit vooral op de sociale media voor de gezelligheid. En natuurlijk om zo af en toe zomaar iemand met de dood te bedreigen. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar dan wel anoniem. Want onder zijn eigen naam zomaar iemand met de dood bedreigen, dat doet de Tukker niet. Dat is namelijk niet gezellig. En als het niet gezellig is dan hoeft het niet voor de Tukker. En dat siert hem. Vind ik. Maar ja. Ik ben dan ook een Tukker.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.