navigatie overslaan

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

Als je eens zin hebt in iets anders, dan kan het zomaar gebeuren dat je jezelf op een dag terugvindt op de Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal. Midden in het schone Twente, ver van de Randstad. Hier is nog ruimte en kun je je oergevoelens in de vrije loop laten.

Bekijk je de Sallandse heuvelrug op de kaart dan zie je meteen dat het een Nationaal Park is. En niet zo'n park als het Vondelpark of een ander stadspark, nee, je bent hier in de vrije Natuur - met een hoofdletter. En het predikaat 'Nationaal Park' krijgt een gebied natuurlijk niet zomaar.

Glooiende bossen, heidevelden met indrukwekkende vergezichten en een heerlijk gevoel van rust en ruimte. Dat zijn Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal, een uniek natuurgebied in Overijssel. Het Twents Reggedal en de Sallandse Heuvelrug staan namelijk voor actieve beleving die ontspant. Of je nu wilt vogelspotten, wandelen of hardlopen, fietsen of mountainbiken: je kunt hier je lijf inspannen, je hoofd leegmaken en het ultieme vakantiegevoel ervaren. Het is tevens dé buitensportregio van Nederland, vooral beroemd om haar MTB-routes. De MTB-route Hellendoorn-Nijverdal mag zich zelfs winnaar van ‘de Gouden Schop’ noemen, de publieksprijs van mountainbikend Nederland voor de mooiste en uitdagendste MTB-route van ons land. De MTB-route Rijssen heeft in deze lijst de ook niet onverdienstelijke vierde plek behaald.

Tip: bezoek de Sallandse Heuvelrug tijdens de beleefweek in de eerste week van oktober.

De Regge

Het Reggedal met de rivier de Regge is een bijzonder aantrekkelijk natuurgebied voor een heerlijk dagje uit. Helemaal sinds de Regge in oude glorie is hersteld en weer als vanouds door het landschap meandert. Er zijn volop fiets- en wandelroutes langs de Regge; iedereen - van snelle wielrenner tot rustige wandelaar - kan hier zijn hart ophalen. Je komt door prachtige bossen en langs uitgestrekte wei landen. Ondertussen kun je genieten van de vele vogels die dit gebied rijk is. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om vanaf het water de omgeving vanuit een andere invalshoek te ervaren. Op of bij het kabbelende water van de Regge kom je gegarandeerd tot rust.

De Regge
De Regge

Fietsen
Fietsen

Meer ontdekken

Ben je nieuwsgierig naar alle toeristische mogelijkheden op en rondom het Reggedal en de Sallandse Heuvelrug? Breng dan een bezoek aan de Tourist Info punten in Hellendoorn, Nijverdal, Rijssen en Holten en Wierden-Enter.