navigatie overslaan

Dwars door Twente

Yuna en Fieke op roadtrip door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

  • Leestijd 1
  • Gelezen 16961 keer

In Dwars door Twente gaan we in een reeks afleveringen op roadtrip dwars door het Twentse land. Vinger op de kaart en rijden maar! In deze aflevering gaan Fieke en Yuna een hele dag, van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op pad. Op zoek naar avontuur ontdekken ze de leukste activiteiten in het Twentse land, en komen ze in aanraking met de verschillende gezichten van de Tukkers. Ook gaan ze op zoek naar een wolf, die ergens in het gebied schijnt rond te lopen.

Benieuwd? Lees meer over hun dag, óf bekijk de hele video van de roadtrip.

play

Een dag op de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

10:00

Prachtige vergezichten en landschappen vanuit de auto

Fieke en Yuna beginnen hun roadtrip in de auto, op zoek naar de mooiste plekken van Twente. Ze rijden langs de prachtige Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Dit is een uniek Nationaal park waarin je één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa vindt. Een gebied dat door de stuwwal en haar hoogteverschillen haast on-Nederlands aanvoelt.

11:00

Omgeving verkennen met gave activiteiten

Onderweg stoppen Fieke en Yuna bij horeca- en activiteitenlocatie De Wilgenwaerd op zoek naar informatie. Hier kan men niet alleen veel vertellen over de omgeving. Ook zorgen ze met originele activiteiten voor een bijzondere beleving van het gebied. Ga bijvoorbeeld stoer toer'n met de Kioti, of ontdek net als de meiden de omgeving per mountainbike!

12:00

Ontdek de Twentse heuvels vanaf de fiets

Ga voor de geur van het bos in je neus, en adrenaline door je lijf. Fieke en Yuna besluiten de auto even achter te laten, om op de mountainbike het heuvelachtige gebied te verkennen. Met pittige beklimmingen tot 20% en afdalingen van meer dan 500 meter, is de route die ze fietsen een ervaring opzich. De tocht door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is zonder twijfel één van de mooiste mountainbikeroutes van Nederland.

Een goede tip om te gaan fietsen: je ziet de omgeving zo heel anders, het is net het buitenland!

13:00

Ervaar de dieren op de Paarse loper

Neem de tijd om te genieten van je omgeving! Stap eens van je fiets af en sta stil bij de Paarse heide. Dit is niet alleen een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken, ook loopt hier geregeld een kudde schapen. De schapen zorgen met hun hoeven en mest voor een vernieuwing van de heide, en zijn dus verantwoordelijk voor het 'gezond' houden van het gebied. Let wel op, je mag de Paarse heide niet zomaar betreden. Blijf op de paden, om zo de natuur te beschermen.

16:00

Geniet een nachtje van rust & natuur

Na de mountainbikeroute door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal, is het tijd om de auto te pakken en de roadtrip te vervolgen. Op naar de slaapplek voor de nacht. Fieke en Yuna rijden naar In de Heuvelrug, een idyllische slaapplek verstopt in de groene omgeving. Hier ervaren ze bij het inchecken de échte Twentse gastvrijheid. Het huisje is voorzien van een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een buitenruimte waar je kunt genieten van een zelfgemaakt kampvuur!

20:00

Vaar de nacht in met een kanotocht

Het is inmiddels donker, maar het avontuur is nog niet gedaan! Fieke en Yuna besluiten om hun dag te eindigen op het water. Met een zaklamp op het hoofd stappen ze de kano in. Een mooi moment om de wilde dieren op rivier De Regge te spotten, en op een bijzondere manier hun dag af te sluiten.

Bekijk meer afleveringen van Dwars door Twente

Wat vind je van dit verslag?