navigatie overslaan

Zwemmen in de Dinkel bij Lutterzand

Een absolute topper in de regio wat betreft de combinatie van natuur, ontspannen en genieten. Voor iedere Twentenaar staat Het Lutterzand synoniem voor plezierige uitstapjes, pootje baden in rivier de Dinkel en het ontdekken van de natuur.

Het Lutterzand in Twente is saai? Ben je er wel eens geweest dan? Vast niet, maar die tijd breekt binnenkort aan. Je nieuwsgierigheid wint het toch. Oké, het is een natuurgebied, maar wel één waar je een fantastische tijd beleeft. Het is zelfs zo leuk dat je niet binnen een dag weer weggaat. Dus is er een accommodatie nodig om te verblijven. Welke kies je? Een vakantiehuisje of camping? Overnachten met comfort, zonder comfort of met extra comfort.

Verreweg het meest gefotografeerd is de bekende bocht in de Dinkel aan de westkant van dit 750 ha grote en uiterst gevarieerde natuurgebied. De rivier stroomt slingerend door het gebied en zorgt hier en daar voor mooie zandstroken en spectaculaire afkalvingen.

Lutterzand wandelroute

Weet je wat je allemaal tegenkomt onderweg? De kans is groot dat je dieren ziet die je nog nooit eerder hebt gezien. Bijvoorbeeld ijsvogels en de grote gele kwikstaart die je echt niet zomaar in je dagelijkse leven voorbij ziet vliegen. Het Lutterzand is 750 hectare groot en je moet haast je best doen om niet te verdwalen. Of toch ook niet. Een wandeltocht door Lutterzand volg je namelijk via de aangewezen wandelpaden.

Picture perfect
Picture perfect

Wandelen met hond

Buiten deze paden verblijf je in Lutterzand geheel op eigen risico. Neem anders je hond mee. Die vindt de weg wel terug. In Lutterzand wandelen met hond is fantastisch. In Lutterzand zijn honden welkom als die maar aangelijnd zijn.

De Dinkel

In Lutterzand wandelen met hond of zonder huisdier is in alle opzichten een ervaring die je niet snel vergeet. Zeker niet als je van de gebaande paden afwijkt en even de schoenen en sokken uitdoet om te gaan pootje baden in de Dinkel. Wist je dat de Dinkel helemaal doorloopt naar Duitsland? Als je dit water in Lutterzand met honden volgt, maak je meteen een uitstapje over de grens met Duitsland. Eenmaal terug bij je Lutterzand vakantiehuisje of Lutterzand vakantiewoning is het tijd om te relaxen. Of op de camping waar de kinderen weer in de Lutterzand speeltuin gaan spelen.

Lutterzand activiteiten

Ja, als wandelen toch niet helemaal je ding lijkt te zijn, is er nog wel wat anders leuks. In Twente zeker. Daar is het altijd leuk. Er zijn Lutterzand activiteiten met wat meer uitdaging. Bijvoorbeeld op de fiets of mountainbike. Dan zie je nog meer van de natuur. Of ga schat zoeken in Lutterzand. Ideaal als je met kinderen bent. Je hebt er geen kind aan als zij met een metaaldetector en iPad in de hand op pad gaan om gouden munten te zoeken. Ook leuk is het treinritje met de Lutterzandexpress waar kinderen in een rolstoel ook aan boord kunnen.