navigatie overslaan

Route-tips

Wandel deze speciale jubileum wandelroute over Het Hulsbeek.

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 3204 keer

Het Hulsbeek is een onvergetelijke recreatieplek in Twente. Vol spetterende waterpret en sportieve uitspattingen middenin de indrukwekkende natuur vol heidevelden, vennetjes en weilanden. De bosrijke omgeving is uitermate geschikt om in te wandelen en te fietsen. Maar ook zonaanbidders, vissers en liefhebbers van actieve buitenrecreatie kunnen op het park hun hart ophalen. Je leeft de natuur op het voormalige landgoed Het Hulsbeek in Oldenzaal, dat 50 jaar bestaat.

Ter gelegenheid van dit 50-jarige jubileum is er vorig jaar een Jubileum-wandelroute geopend. De zes kilometer lange route is voorzien van 10 informatiepanelen die de jou meer vertellen over de rijke historie van het landgoed. Ook ontdek je tijdens je wandeling de huidige veelzijdigheid van het Hulsbeek-gebied.

Jubileum route Hulsbeek razend populair
Parkbeheerders Bas Waanders en Rob Beverdam merken dat de route al erg populair is. Rob: “We hebben vorig jaar de route opengesteld omdat veel mensen het wandelen hebben ontdekt als één van de mogelijkheden om tijdens corona beweging en beleving mogelijk te maken. En dat wandelen zijn veel mensen blijven doen.”

Naast wandelen is er nog veel meer te doen op Het Hulsbeek. Je vindt er de grootste outdoor skateboardbaan van Europa, een trimbaan, een mountainbikeroute en een wielerbaan. Een apart peuterbad, een waterparcours en meerdere speeltuinen met bankjes omgeven. Ik kom er zelf regelmatig met mijn kinderen of met een vriendin. Lekker genieten van de zon, een uurtje suppen, een rondje zwemmen en bijna altijd pakken we het speelbos vol actieve en creatieve uitdagingen mee. Deze jubileumroute van zes kilometer is prima te doen met kinderen. Helemaal wanneer je ze na afloop een plons en een ijsje beloofd.

50 jaar Hulsbeek
Het gebied van het Hulsbeek speelde al heel vroeg een rol in de Oldenzaalse omgeving, dat gaat veel verder dan de afgelopen vijftig jaar. De grafheuvels stammen zelfs al uit 2000 voor Christus. Ook was de beek in de Geldermantijd een zwaar vervuilde beek. Nu is het de parel van het gebied, uniek en veelzijdig, zowel qua natuur als recreatiemogelijkheden. Waar zelfs ijsvogels te vinden zijn. Met 230 hectare is Het Hulsbeek het grootste landschapspark van de regio. Dankzij de eerder vastgelegde Hulsbeekvisie is het gebied opgedeeld in het park en de vijver voor grote bezoekersaantallen en aan de andere kant van de oude Almeloseweg vind je natuur en rust.

Praktische informatie
De jubileumroute is zes kilometer lang. Op het Hulsbeek is ook een natuurpad van drie kilometer en een bomenroute van negen kilometer. De Jubileumroute onderscheidt zich omdat deze wandeling het hele Hulsbeekgebied doorkruist. De Jubileumroute is een lus en kan worden opgepikt vanaf parkeerplaatsen P2 en P4.

Uitpuffen in Oldenzaal, na het wandelen van de jubileumroute?
Na de jubileumwandeling is het ontzettend fijn om uit te puffen bij één van de gezellige horecagelegenheden nabij Het Hulsbeek in Oldenzaal. Denk aan Hotel Erve Hulsbeek of Klein Afrika. Hier beleef je een stukje Afrika en vind je zelfs een dierenpark. Het lijkt me duidelijk, er is voor ieder wel iets te beleven op Recreatiegebied Het Hulsbeek.

Loop ook eens deze routes!

Wat vind je van dit artikel?