navigatie overslaan

Iedereen in Twente weet dat het goed shoppen is in Rijssen. Het barst er van de winkels en de lokale winkeliers weten al jarenlang – vaak van generatie op generatie – mensen naar Rijssen te trekken om wat moois aan te trekken. Want er zijn modezaken in overvloed. Niet voor niets wordt Rijssen in de volksmond ‘modestad van Twente’ genoemd.

Winkelstad Rijssen

Net even anders

Je leest het tegenwoordig steeds vaker. Winkelstraten die allemaal op elkaar lijken. Gelukkig doet Rijssen hier niet aan mee. Het centrum wordt nog altijd gedomineerd door lokale ondernemers met eigen winkelformules. Wel zo leuk en weer eens wat anders. Lijkt het net of je echt op vakantie bent.

Van alle markten thuis

Op Koningsdag gooit heel Nederland zijn bewaarde meuk op straat om het tijdens de vrijmarkt te verkopen aan het voorbij schuifelende publiek. In Rijssen doen ze dat anders: in de zomermaanden kun je maar liefst vijf keer je slag slaan tijdens de Lommerdmarkten. En daar komt heel wat lui op af. En wat dacht je van de weekmarkten? Die zijn in Rijssen iedere maandagmorgen en zaterdag de gehele dag.

Rijk verleden

Naar het rijke verleden van Rijssen hoef je niet lang te zoeken. Wat dacht je van het Parkgebouw. Deze ‘Oude Dame’ is ruim honderd jaar geleden gebouwd ‘ter onderhoud en vermaak’ van de arbeiders en dat doet ze nog steeds. Even verderop staat het Rijssens Museum. Ook al zo’n fraai pand. Hier kom je alles te weten over het (industriële) verleden van Rijssen. Wil je nog meer weten ga ook bij Pelmolen Ter Horst langs.

Wat is er te doen?

In Rijssen

Fietsen en wandelen in Rijssen

Zit je in de knoop met jezelf?… Niet? Nou, straks wel! Want het Fietsnetwerk Twente is een aaneenschakeling van knooppunten. In Rijssen en omstreken bevinden zich er veel, absoluut de moeite waard om hier door het landschap te fietsen. Ook zeker de moeite waard, de centrumwandeling Rijssen. Tegenwoordig bestaat er voor bijna alles een app. Zo ook voor de leukste wandelingen. Centrumwandeling Rijssen is een digitale wandeling door het centrum van Rijssen. De route lees je van je smartphone af. Onderweg krijg je informatie over bezienswaardigheden op de route. Je kan zelf bepalen wanneer en met wie je op pad gaat. Ideaal! Loop ook de route

De leukste routes in de buurt van Rijssen

#visittwente

Heb jij een mooie Twente foto op Instagram? Voeg #visittwente toe! Wij tonen hier onze favorieten.