Voor wie het nog niet weet: dit jaar vinden de Special Olympics Nationale Spelen in Twente plaats en wel op vrijdag 10 juni tot en met zondag 12 juni 2022. In de 14 Twentse gemeentes worden 25 sporttoernooien georganiseerd. Maar liefst 3000 enthousiaste G-sporters staan klaar! Onderling gaan ze de strijd aan om de gouden, zilveren en bronzen plak te bemachtigen.
Komt d'r in! Je bent meer dan welkom op de Special Olympics om aan te moedigen.

Wauw! Wat een event, en wat hebben we er zin in. Zo ook de vele ambassadeurs van Special Olympics Nationale Spelen. Elke gemeente in Twente heeft een trotse ambassadeur. Bekijk hier alle ambassadeurs op een rijtje. Organiserende verenigingen zullen er alles aan doen om de deelnemers en ambassadeurs er een onvergetelijke tijd te laten beleven. In elke hoek van Twente is het een groot sportfeest tijdens de Nationale Spelen. Kom jij ze ook aanmoedigen op 10, 11 en 12 juni?

Special Olympics Twente op de kaart

Alle Special Olympics Events op een rijtje

Altijd een Winnaar

We leven al maanden toe naar het moment van de Special Olympics. Nu is er ook nog een speciaal lied geschreven en gecomponeerd door Edwin van Hoevelaak. Heb jij het het lied al gehoord? Het lied bestaat uit grotendeels uitspraken van de Special Olympics ambassadeurs Maartje, Teun, Marjolijn, Wessel en Laxmi. Samen met Edwin van Hoevelaak stralen bijna alle 28 ambassadeurs in de gelanceerde videoclip. Klik op bovenstaande Play button en geniet!

Tukker Top 5 van Maartje Ellenkamp

Trotse adviseur en ambassadeurs voor de Special Olympics Nationale Spelen in Twente 2022 dat is Maartje Ellenkamp (34) uit Borne. In het weekend op 10, 11 en 12 juni doet Maartje mee met de Nationale Spelen aan het skeeleren en race-runnen. Wij vroegen Maartje naar vijf Twentse Favorieten. Zo vertelde ze over het prachtige Landgoed Twickel en over het heerlijke lunchcafé de Ster in Borne. Lees haar favorieten hier!

Maak special olympics helemaal af met deze arrangementen

 1. Special Olympics Twente

  Special Olympics Twente

  Tijdens het weekend van de Special Olympics in Twente biedt Erve Groot Wegereef een uitgebreid overnachtingsarrangement aan.

  1. B&B Erve Groot Wegereef
 2. Overnachten in Twente

  Overnachten in Twente

  Natuurlijk kun je altijd in een dertien-in-een-dozijn hotelkamer gaan overnachten. Maar waarom zou je? Dat ene weekend dat je de Special Olympics deelnemers komt aanmoedigen kun je maar beter uitpakken!