Almelo, genieten in het groen!

Almelo, genieten in het groen!

Ontdek spetterend Almelo; de groenste stad van Overijssel. Echt waar. Als je zoekt naar een bijzondere plek voor een weekend weg, dan is Almelo de perfecte plek. Bijzondere winkeltjes, culinair genieten, een jachthaven in het centrum, volop kunst en cultuur en heel veel evenementen. Almelo is een bijzondere mengeling van oud en nieuw en er is het hele jaar wat te doen.

Almelo was vroeger het bloeiende centrum van de Twentse textielindustrie. Talloze oude panden zijn bewaard gebleven en herinneren aan die tijd. Laat je verrassen door al het moois uit de oudheid, zoals de omgeving van Kasteel Huize Almelo, het Stadsmuseum Almelo, het museum voor oude weversambachten ‘het Wevershuisje’ en het bakkerijmuseum van Bolletje. Ontdek de winkeltjes en verwonder jezelf met een overnachting in het ‘Huis van Bewaring’ (een voormalige gevangenis omgetoverd tot een prachtig hotel).

Almelo altijd wat te doen!

Spot de diverse cafés/restaurant in Almelo waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Ontdek Almelo en haar brede aanbod van evenementen in de stad zoals; het Pleinconcert, de Almelose Ruiterdagen, Twentse Lente, Profronde Almelo en het HobNob festival. Ook het artistieke en kunstzinnige Media Art Flow Festival, de Atelier- en Theaterroute en het maandelijkse Kunststappen hebben de liefhebbers van kunst en cultuur veel te bieden. De Almelose kalender telt inmiddels meer dan 180 evenementen.

Ben je een liefhebber van sport? Mogelijk brengt een sportevenement je dan bij de IISPA, een complex van drie hallen voor breedte- én topsport, voor sporters én publiek. De IISPA is het grootste indoorsportcomplex van Twente. In de directe nabijheid ligt het stadion van de plaatselijke voetbaltrots Heracles Almelo, vanwege de gemoedelijke en sportieve sfeer ook zeker een bezoek waard!

Bezoek Almelo. Meer informatie vind je op Uit in Almelo.

De highlights van Almelo

1. Beeklustpark

Het Beeklustpark is een klein paradijsje voor jong en oud met een Green Flag Award. Het park heeft een bijzondere muziekkoepel en aangrenzende een kinderboerderij. Op zondagmiddagen kun je regelmatig genieten van optredens in de muziekkoepel.

lees meer

2. Huize Almelo

Huis Almelo is een havezate in Almelo die het centrum van de heerlijkheid Almelo vormde. Het wordt voor het eerst genoemd in 13e eeuw. Egbert van Almelo regelde in zijn testament van 6 juni 1297 onder andere de nalatenschap van zijn kasteel (castrum) in Almelo.

lees meer

3. Bolletje Winkel & Koffieschenkerij

In het winkelhart van Almelo ligt het ‘geboortehuis’ van Bolletje, winkel & koffieschenkerij anno 1867. Hier stap je binnen in de traditionele bakkerijwinkel waar alles nostalgie ademt. Bolletje bakt producten voor iedereen en voor elk moment van de dag.

lees meer

4. Gravenallee

De Gravenallee in Almelo is de oprijlaan van huize Almelo. Deze allee, waarlangs monumentale boerderijen met pachtgronden liggen, vormt een groene omgeving dicht bij het centrum van Almelo.

lees meer