Borne

Borne

Centraal gelegen in het hart van Twente met een beschermd dorpsgezicht en een fraai buitengebied, de Groene Poort: dat is de gemeente Borne met de kerkdorpen Hertme en Zenderen. In Borne kun je culinair genieten en is er genoeg te ontdekken!

De gemeente Borne kenmerkt zich door kleinschaligheid, gemoedelijkheid en de spreekwoordelijke Twentse gastvrijheid. De mogelijkheden om hier te recreëren zijn veelzijdig. Een bezoek aan het modeltuinencomplex, met de kinderen naar het indoor speelparadijs, kanoën op de Bornse beek, gezellig winkelen in het centrum van Borne. Hier vind je een ruim aanbod aan leuke winkels en op woensdag de markt.

In De Groene Poort zijn er drie TIP-locaties, bij Hertme Azelo en de Greasweg (TIP Buren) op de grens met Landgoed Twickel. Bij een TIP is een kleine parkeerplaats aanwezig, wordt een overzicht van het wandelnetwerk en fietsnetwerk weergegeven en starten verschillende routes op beide netwerken. Vanuit de TIP Hertme kan naast de beide netwerken ook opgestapt worden op het mountainbikenetwerk en het Rondje Borne. Vanuit de TIP Azelo eveneens op het mountainbikenetwerk maar ook op de Twickeler Grensweg en vanuit de TIP Buren op zowel het Rondje Borne als de Twickeler Grensweg.

Ook om te overnachten heb je de keuze uit een kleinschalig hotel, diverse B&B’s, kleine campings, trekkershutten of vakantiewoningen. Om uit eten te gaan kun je alle kanten op, van eetcafé tot super-de-luxe restaurant, voor elk wat wils dus.

Borne en omgeving

Recreatie en toerisme Op toeristisch en recreatief gebied is er in Borne veel te ontdekken.

lees meer

Bezichtiging Toren van de Oude Kerk

De oude kerk herbergt tal van prachtige architectonische pareltjes, de muurschilderingen, de uit Bentheimer zandsteen vervaardigde spreekstoel. En het prachtige Barokke kerkorgel.

lees meer

Museum Bussemakershuis

Museum Bussemakerhuis is een uniek monumentaal linnen-fabrikeurshuis. Als u het museum bezoekt stapt u het enige overgebleven 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland binnen. In het beschermd dorpsgezicht "Oud Borne" wordt u op eigentijdse wijze een blik op de historie van de Bornse linnen-geschiedenis gegund.

lees meer

Landgoed de Lavei

Het landgoed bestaat uit het schitterende appartement PLUS GRAND LUXE en de schitterende suites GRAND LUXE.

lees meer