Enschede Stad van Nu

Enschede Stad van Nu

Enschede is met 160.000 inwoners het grootstedelijk hart van Oost-Nederland. En één van de groenste steden die ons land telt. Vul je gardarobe aan in de hippe boetiekjes van Enschede of kies voor één van de stadsparken. Het epicentrum van muziek en kunst. Een stad met een internationale hogeschool, universiteit, conservatorium en niet te vergeten de fantastische voetbalclub.

Enschede Stad van Nu

Enschede is met 160.000 inwoners het grootstedelijk hart van Oost-Nederland. Een stad met veerkracht en elan. Enschede is één van de groenste steden die ons land telt. Er zijn veel parken, aangelegd door de voormalige textielbaronnen. Wie wil onthaasten en de stad even wil verlaten, heeft de natuur altijd in de buurt.

Vlak aan de Duitse grens ligt Enschede, de grootste stad van Twente. De stad is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van Nederland. Poppodium Atak, ArtEZ Conservatorium, Orkest van het Oosten, Kaliber kunstenschool, Nederlandse Reisopera en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, bieden (gezamenlijk) een onderscheidend en vernieuwend muzikaal aanbod.

Maar Enschede heeft meer. Zo is de wijk Roombeek na de vuurwerkramp als een feniks uit de as herrezen en is de wijk een toonbeeld van architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit. Hier zijn uiteenlopende galeries en musea als Rijksmuseum Twenthe, Museum TwentseWelle en TETEM kunstruimte gevestigd. Ook is hier ArtEZ gevestigd met haar kunstacademie.

Winkelliefhebbers kunnen hun hart in de binnenstad ophalen. Naast internationale ketens als Primark, Zara, Flying-Tiger, Mango en Sissi-boy vind je hier eigentijdse en onderscheidende winkeltjes. Iedere zaterdag vindt op het H.J. van Heekplein één van de grootste warenmarkten van Nederland plaats, die ook veel Duitse bezoekers trekt. Voor een heerlijke lunch kun je terecht rond het gezelligste horecaplein van Nederland, de Oude Markt. Met recht kan de stad zich dé winkelstad van de regio noemen.

Liever de natuur in? Fiets dan Rondje Enschede en verken het prachtige Twentse buitengebied.

Highlights

Rijksmuseum Twenthe

Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland.

lees meer

Oude Markt

De Oude Markt is één van de mooiste horecapleinen in Nederland en wordt ook wel de huiskamer van Twente genoemd.

lees meer

Synagoge van Enschede

De mooiste synagoge van West-Europa. Het rijksmonument aan de Prinsestraat met de grote koepels ziet er van buiten al bijzonder uit, van binnen is het nog veel mooier.

lees meer

H.J. van Heekplein

Hét winkelplein van Enschede. Met vestigingen van bekende ketens zoals Only, Vero Moda, Man at Work, WE en natuurlijk de Primark. Ook vestigen hier in 2017 de nieuwe flagship store van Zara en de Canadese keten Hudsons Bay.

lees meer

Grolsch Brouwerij Tour

Dé plek waarin vakmanschap, karakter en authenticiteit samenkomen is in de Grolsch Brouwerij. Met de Grolsch Brouwerij Tour ontdek jij alle geheimen van het perfect gebrouwen bier.

lees meer