Haaksbergen

Haaksbergen

In het gezellige Twentse dorp Haaksbergen is van alles te zien en te doen. De kleine kernen en verschillende buurtschappen kenmerken zich door uitgestrekte natuur, landelijk leven, cultuur, historie en feestelijke evenementen. Beleef dit unieke, grenzeloos groene stukje Twente!

Natuurschoon is er in overvloed. Het Buurserzand met haar eeuwenoude Twentse boerderij de Bommelas, het hoogveengebied Haaksbergerveen en het grensoverschrijdende Witte Veen. De flora en fauna is er prachtig. Door allerlei maatregelen gedijen er weer volop zeldzame planten, insecten en dieren. Uniek is ook landgoed het Lankheet. Sinds een aantal jaar is hier een heus ecologisch en duurzaam water- en belevingspark gerealiseerd. De fraaie water- en windmolen, authentieke stoomtreinen en een replica platbodem laten oude tijden herleven.

Kortom Haaksbergen is een prima uitvalsbasis voor een meerdaags verblijf of dagje uit. Bezoek de kleine kernen Buurse, St. Isidorushoeve en de verschillende buurtschappen. Bovendien is vanuit Haaksbergen niet alleen de rest van Twente prima te verkennen, het dorp grenst ook nog eens aan de Achterhoek en Duitsland. Al fietsend of wandelend wordt de grens soms ongemerkt gepasseerd.

Bezoek Haaksbergen. Meer informatie vind je op VVV Haaksbergen.

Uit de oude doos. Een artikel over het achterland van het Twentse Haaksbergen. En laat je inspireren door fiets- en wandelroutes.

De highlights van Haaksbergen

Museum Buurtspoorweg

Een dagje naar museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor jong en oud.

lees meer

Oostendorper watermolen

Bezoek de dubbele waterradmolen aan de Buursebeek, waarvan de geschiedenis begint in 1548. Een rondleiding behoort tot de mogelijkheden!

lees meer

Waterpark het Lankheet

Het Waterpark Het Lankheet is een uniek project op de grens van Overijssel en Gelderland waar nieuwe vormen van landgebruik worden gerealiseerd. Een dagje uit voor jong en oud.

lees meer

Elektrocar

lees meer