Hellendoorn-Nijverdal

Hellendoorn-Nijverdal

Hellendoorn ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, op de grens van Twente en Salland. Dit bijzondere stukje natuur, met de vele fiets- en wandelmogelijkheden, is deels uitgeroepen tot nationaal park; de grote trots van de gemeente! Mountainbike liefhebbers vinden er de mooiste routes van Nederland.

Het dorp Hellendoorn is een idyllisch plekje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, maar dat desondanks door het jaar heen bruist van de activiteiten. Veel van de negenhonderd jaar oude cultuur is door de eeuwen heen bewaard gebleven. Zoals in Erve Hofman, een uit de 15e eeuw stammende en in Saksische stijl ingerichte boerderij of het er naast gelegen Smederijmuseum. En wist je dat het wereldberoemde raket-ijsje uit Hellendoorn komt? Ontdek het in het Bakkerij- IJsmuseum. De unieke natuurlijke omgeving, cultuur, outdoor, veelzijdige evenementen die door het jaar heen plaatsvinden, musea en de vanzelfsprekende gastvrijheid van de bevolking maken Hellendoorn zowel voor de rustzoeker als de actieve toerist tot een verademing.

Nijverdal

Nijverdal heeft met haar rijke textielhistorie een centrum dat in de afgelopen jaren een ware metamorfose heeft ondergaan. Een breed geschakeerd winkelaanbod gecombineerd met horeca in alle soorten en maten, in de decembermaand een schaatsbaan en een breed scala aan (sportieve) activiteiten staan garant voor een aangenaam verblijf. Zo is Nijverdal samen met Holten om en om het startpunt van de Diepe Hel Holterbergloop en trotseren de ruim 8.000 deelnemers van de Fisherman’s Friend StrongmanRun in het centrum diverse obstakels.

De unieke natuurlijke omgeving, cultuur, outdoor, veelzijdige evenementen die door het jaar heen plaatsvinden, musea en de vanzelfsprekende gastvrijheid van de bevolking maken gemeente Hellendoorn zowel voor de rustzoeker als de actieve toerist tot een verademing.

Bezoek Hellendoorn - Nijverdal. Meer informatie over Hellendoorn en Nijverdal vind je op VVV Hellendoorn.

Regge

Kom kennismaken met de Regge. De Regge is een dynamische rivier en bijzonder aantrekkelijk voor mens, plant en dier. Geniet van de verrassende stilte en het prachtige natuurschoon. De Regge biedt recreanten talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit of voor een actieve vakantie.

De highlights van Hellendoorn-Nijverdal

Avonturenpark Hellendoorn

Verscholen in de prachtige bossen ligt het gezelligste familiepretpark van Nederland; Avonturenpark Hellendoorn! De sfeer is gemoedelijk, afstanden tussen de attracties zijn klein en wachttijden voor attracties zijn kort.

lees meer

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

In het vernieuwde Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kunt u alle informatie krijgen over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied.

lees meer

Memory Oorlogs- en Vredesmuseum

Het museum is ingericht als een themapark waarin de bezoeker de periode 1935-1945, vanaf de opkomst van het Nationaal Socialisme tot en met de bevrijding van Europa, stap voor stap beleeft.

lees meer

Sterrenwacht Hellendoorn

De sterrenwacht is gehuisvest in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. De locatie, gelegen aan de rand van een prachtig groot natuurgebied, is ronduit uniek te noemen.

lees meer