Hengelo

Hengelo

Hengelo is een complete stad met 80.000 inwoners, centraal gelegen in het groene en bruisende Twente en het knooppunt van (inter)nationale routes over weg, water en spoor. Tijdens een verblijf in Hengelo hoef je je niet te vervelen. Bezoek één van de hippe boekiekjes, ga culinair eten of geniet van kunst en cultuur.

Modern winkelaanbod

Het moderne centrum beschikt over een gevarieerd en breed aanbod aan winkels. Landelijke ketens staan samen met de vele typisch Hengelose kwaliteitszaken borg voor winkelplezier in alle branches. Een aanrader is de warenmarkt (elke woensdag en zaterdag) op het centrale plein in de binnenstad. Naast het gezellige en moderne stadscentrum heeft Hengelo het aan de A1 gelegen Westermaat Plein. Dit gebied heeft een enorme (regionale) aantrekkingskracht en huisvest enkele ketens welke een bezoekje waard zijn. Westermaat Plein is zowel via de A1 als via het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Gezellige dag & nacht horeca

Zowel tijdens als na het winkelen kun je in Hengelo terecht bij gezellige horecagelegenheden. Op loopafstand bevinden zich vele cafés, restaurants of eetcafés waar je altijd welkom bent voor een hapje, drankje en zelfs een dansje! Probeer in de zomertijd één van de gezellige terrassen in de binnenstad. Of duik als het weer wat minder is naar binnen bij de talloze cafés en restaurants. Tijdens WinterWorld Twente is heel Hengelo in kerstsfeer. Met een kerstmarkt én een schaatsbaan. Leuk voor de fanatieke ijsrijders onder ons! En voor de rest: er is ook een Glühweinbar.

Bezoek Hengelo. Meer informatie vind je op Bureau Hengelo.

De highlights van Hengelo

Tuindorpbad Hengelo

In de fraaie historische wijk Tuindorp 't Lansink ligt Hengelo's laatst overgebleven natuurbad. Het is het enige zwembad in officieel aangewezen open zwemwater in Hengelo en omgeving.

lees meer

Prins Bernhardplantsoen

Aan de rand van het centrum vind je het Prins Bernhardplantsoen. Een heerlijk plekje om te genieten tussen de rozentuin, vijver, gazons en boompartijen.

lees meer

Twents Techniekmuseum HEIM

Het museum geeft een boeiend beeld van de Twentse Industrie; verleden, heden en toekomst. Er is op een dynamische manier anderhalve eeuw industriële ontwikkeling bijeengebracht.

lees meer

Hampshire City

De locatie van het hotel is perfect: in het hart van Hengelo, naast het theater en dicht bij het station. Het Hotel heeft een eigen bar en restaurant.

lees meer