Ootmarsum-Dinkelland

Ootmarsum-Dinkelland

Ken je Ootmarsum - Dinkelland, oftewel het mooiste stukje van Twente, al? Er zijn voldoende redenen op te noemen om dit deel van Twente te bezoeken. Je kan er volop genieten van de prachtige omgeving, het gevarieerde coulisselandschap, de vele galerieën en musea en niet te vergeten de unieke fiets- en wandelmogelijkheden.

De bezoekers van Ootmarsum-Dinkelland, de toeristische gemeente waartoe o.a. ook Denekamp, Lattrop, Weerselo en Saasveld behoren, komen regelmatig terug voor een kort of langer verblijf. Je vergeet hier namelijk de tijd en de snelheid van het dagelijkse leven. Het echte Twente-leven gevoel begint pas echt in Ootmarsum-Dinkelland.

De omgeving van Ootmarsum-Dinkelland is een eldorado voor fietsen en wandelaar. Het gebied leent zich bij uitstek voor het maken van heerlijke fiets- en wandeltochten. Het afwisselende coulisselandschap in Twente, de prachtige natuurgebieden, de authentieke dorpjes en de gastvrije bewoners nodigen je hiervoor van hart uit. Uitgestrekte bossen met kabbelende beekjes en de meanderende Dinkel. Prachtige vergezichten over de beekdalen. Eeuwenoude boerderijen, havezaten en watermolens. Genieten van de rust en ruimte.

Alleen het getjilp van vogels, het ruisen van de bomen en het geklater van een riviertje op de achtergrond en een prachtig uitzicht op een bos of weiland met wilde bloemen; wie zijn kussen op vakantie graag in een caravan of tent neerlegt slaapt in Ootmarsum-Dinkelland middenin de natuur. Ver weg van drukke wegen en overvolle steden en toch op slechts een steenworp afstand van schilderachtige stadjes en dorpen.

Bezoek Ootmarsum. Meer informatie vind je op VVV Ootmarsum Dinkelland.

Kamperen Ootmarsum

Kamperen in Ootmarsum-Dinkelland staat synoniem voor veel ruimte. Met ruim opgezette kampeerplaatsen, waar in een onbewaakt ogenblik ook reeën, eekhoorns en konijntjes een kijkje komen nemen. Het kamperen is hier nog echt idyllisch. Met de tent of caravan aan de bosrand of bij een meertje…lekker om een verfrissende duikt te nemen. Met volle teugen genieten van en in de natuur.

De highlights van Ootmarsum-Dinkelland

Museum Ton Schulten

Sinds jaren is Ton Schulten werkzaam als schilder. Als ontdekker van het kleurrijke mozaïeklandschap is zijn werk gebaseerd op het aloude Twentse Coulisselandschap met zijn glooiende essen, zijn karakteristieke houtwallen en solitaire bomen.

lees meer

Openluchtmuseum Ootmarsum

Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

lees meer

Huis Singraven

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven en de eeuwenoude watermolen met drie raderen.

lees meer

Natura Docet Wonderryck Twente

Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond

lees meer