Tubbergen

Tubbergen

Tubbergen heeft sinds kort een mooi gerenoveerd winkelcentrum. Op het nieuwe centrumplein vindt men de St. Pancratiusbasiliek die nog het meest bekend is om zijn glas-in-lood ramen van de bekende glazeniersfamilie Nicolas. Zij hebben in pakweg honderd jaar door hun vensters een sfeer van grote harmonie gecreëerd.

Het evenement Glasrijk dat elk jaar in het eerste weekend van oktober wordt gehouden zet het dorp Tubbergen zowel nationaal als internationaal op de kaart. Glas staat dan centraal!

Vele jaren spoeden motorfanaten zich op tweede Pinksterdag naar Tubbergen. Op een stratencircuit in de driehoek Albergen-Fleringen-Tubbergen werden internationale motorraces gehouden. De races worden nu nog steeds op een beperkt circuit tijdens Pinksteren gehouden maar dan voor nostalgische motoren. De enigste rotonde in het dorp Tubbergen is omgeven door motoren, gemaakt door de kunstenaar Gert Sennema.

Overige zaken die je zeker in het dorp Tubbergen moet bezoeken zijn:

Het Dr. Schaepman monument op de Tubbergse Es. Het monument biedt een prachtige uitkijk over de weilanden dichtbij het dorp Tubbergen. Een expositie over het leven van Dr. Schaepman vindt men in het gemeentehuis van Tubbergen.

Havezathe De Eeshof en het binnenkort geopende glascentrum De Nederlandse hervormde Kerk, een “Waterstaatskerk”

De Zuilen van Rückriem die zich op loopafstand van het dorp bevinden. De stéles van de internationale vermaarde beeldhouwer Ulrich Rückriem zijn een mooi voorbeeld van het werk en de techniek die hij het meest toepast namelijk het snijden en splijten van de steen langs de rechte lijnen. Vervolgens voegt hij alles weer samen.

“De muur van Tubbergen” naast de parochietuin van de St. Pancratiusbasliek. In de muur zijn kenmerkende symbolen van Twente gemetseld zoals een midwinterhoorn.

Bezoek Tubbergen. Meer informatie vind je op Beleef Tubbergen.

De highlights van Tubbergen

Schaepmanmonument

In 1927 is op het hoogste punt van de Tubberger Es aan de Almeloseweg een standbeeld voor Herman Schaepman opgericht.

lees meer

Markt Tubbergen

Elke dinsdagochtend is er op het Raadhuisplein van 8.00 uur tot 12.30 uur markt met vele marktkooplieden, die hun waren te koop aanbieden.

lees meer

Het Streu

HET STREU, een natuurgebied in Mander, gemeente Tubbergen, bestaat grotendeels uit een niet ontgonnen gebied en is een van de eerst bewoonde gebieden van Nederland.

lees meer

Reutumer Weuste - Reutumerveen - Weuste Maten

Deze natuurgebieden met een oppervlakte van 65 hectare bestaan uit enkele veenmosputten en broekmos. De Weuste is een broekbos uit vroegere tijden.

lees meer