Rijssen-Holten

Rijssen-Holten

Als je zoekt naar een bijzondere plek om winkelen, sport en natuur te combineren ben je in Rijssen-Holten aan het juiste adres. Vul je gardarobe aan door te shoppen bij de winkels in Rijssen en fiets met je wielrenfiets over de Holterberg.

Deze gemeente bestaat uit twee dorpen die ideaal te combineren zijn. Rijssen heeft genoeg winkeltjes met eigentijds en verrassend aanbod, waar in Holten de Holterberg beklommen kan worden met MTB, wielrenfiets of natuurlijk over de gewone fietspaden.

Rijssen

Het centrum van Rijssen biedt een gevarieerd en ruim winkelaanbod voor een gezellig dagje winkelen. Veel toonaangevende zaken bepalen het beeld van Rijssen en er zijn met name veel modewinkels. Daarnaast zijn er regelmatig leuk activiteiten en evenementen in het centrum zoals de regionaal bekende Lommerdmarkten in de zomervakantie.

Holten

Aan de zuidelijke kant van De Sallandse Heuvelrug ligt Holten. Ga je vanuit Holten de Sallandse Heuvelrug op, dan kom je eerst over de Holterberg. Bovenop de Holterberg vind je een gezellig plein met verschillende horecagelegenheden, midgetgolf, een speeltuintje en Natuurdiorama Holterberg met het bos van Daantje Das.

Vanaf de Holterberg is de indrukwekkende Canadese Begraafplaats met Informatiecentrum goed bereikbaar. De Holterberg, met voldoende parkeermogelijkheden bovenop de berg, is tevens een ideaal vertrekpunt voor fiets- en wandeltochten.

Bezoek Rijssen-Holten. Meer informatie vind je op Beleef Rijssen Holten.