navigatie overslaan

Tukker top 5

De Tukker Top 5 Van Merlijn Dewasme

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 41 keer

De Diepenheimse Merlijn Dewasme (19) is singer-songwriter en artiest. Op zijn achttiende is hij naar Hengelo verhuisd om te studeren aan de Artez Popacedemie in Enschede. Het dagelijks leven van deze Tukker staat volledig in het teken van muziek en kunst: repeteren met de band, muziek maken in de studio en het organiseren van festivals en shows. “2024 belooft een erg leuk jaar te worden. Er komt veel nieuwe muziek aan, mijn eerste muziektheatervoorstelling staat in de planning en natuurlijk ga ik weer toffe optredens geven met mijn band.” Wij vroegen Merlijn naar zijn vijf Twentse favoriete feestlocaties!

 1. 5

  Booster Festival, Enschede

  Het Booster Festival in Enschede is een jaarlijks terugkerend showcasefestival, georganiseerd door de Minor Music Management van het Artez Conservatorium. Wanneer je een bezoek brengt aan het festival weet je zeker dat je een paar hele vette opkomende acts gaat ontdekken. Dit op plekken waar je normaal niet snel zal komen. Denk aan Sickhouse, Boksclub Twente en Concordia.

 2. 4

  Onder de Radar, Enschede

  Onder de Radar is een technofestival wat georganiseerd wordt op Vliegveld Twenthe. Het verdient zeker een plek in de top vijf, omdat ik erg veel goede herinneringen heb aan de tijd die ik er heb doorgebracht. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen van heinde en verre naar Twente komen om dit festival mee te maken.

 3. 3

  Jannarok, Diepenheim

  Jannarok is een kleinschalig rock-georiënteerd festival, voor en door muzieklief- hebbers. Het vindt elk jaar plaats tijdens Hemelvaart bij het legendarische Pand van Janna in Diepenheim. Wat het festival zo charmant maakt, is dat het aan de ene kant een DIY-sfeer heeft, maar toch professioneel aangepakt wordt op het gebied van licht, geluid en aankleding.

 4. 2

  Pop Eye Recordstore, Hengelo

  In een zijstraat van het centrum van Hengelo vind je platenzaak Pop Eye van Johan Dollekamp. Het is een erg kleine en smalle winkel vol met de mooiste lp’s, cd’s en andere muziek gerelateerde voorwerpen. Elke keer dat ik er een plaat kocht, kreeg ik er een fantastische anekdote bij die iets met de plaat te maken had. De vaste bezoeker van de zaak komt dan ook niet enkel om nieuwe muziek te ontdekken, maar ook om een praatje te maken met de eigenaar. Legendarisch als je het mij vraagt!

 5. 1

  Proeflokaal België, Enschede

  Proeflokaal België is een speciaal biercafé aan de Oude Markt in Enschede. Ik kom hier regelmatig, want je zou het de stamkroeg van mijn studie kunnen noemen. Het is er altijd gezellig en de vele verschillende soorten speciaal biertjes smaken ook nog eens heel goed!

Wat vind je van dit artikel?