navigatie overslaan

A-één locatie: Twente

We kunnen het als Tukkers haast niet geloven, maar er zijn mensen die niet weten waar Twente ligt. Geeft niet, topografie was ook niet onze sterkste kant. Gelukkig hebben we een ezelsbrug van hier tot Enschede: Twente > A1-locatie > aan de A1.

De meer visueel ingestelden kunnen natuurlijk ook op de kaart kijken en hun route bepalen.

Twente op de kaart
Twente op de kaart

Volg de bordjes

Je hoeft dus alleen maar snelweg A1 richting het oosten te volgen, dan kom je vanzelf in Twente. Je doorkruist dan meteen de provincie waar wij onderdeel van uitmaken: het wonderschone Overijssel. Zodra je de Sallandse Heuvelrug bent overgestoken en bordjes Almelo, Hengelo, Enschede of Oldenzaal ziet, weet je dat je op de goede weg bent. Tussen deze grote steden liggen talloze kleinere plaatsen plaatsen, alle met hun eigen charme en cultuur, zoals je dat van Twente kunt verwachten.

Net buitenland

Eenmaal via de A1 (Of de A35 of een gezellig binnendoorweggetje) in Twente aanbeland, ontdek je de veelzijdigheid van deze landstreek in het oosten van Overijssel. Naast de steden en dorpen ligt een fraai landschap op je te wachten. Groen en glooiend, met bossen, rivieren, landgoederen en hier en daar een zandverstuiving of heidegebied. Het lijkt soms net het buitenland. Dat zou je misschien ook denken als je ons Tukkers hoort praten, maar dat hoort erbij. In Twente spreken we nu eenmaal Twents. Maar ABN beheersen we ook, dus je kunt je Hoe&Wat Twents thuislaten.

Lekker languit
Lekker languit

Zen

Twente klinkt misschien ver weg, maar het ligt voor de meeste Nederlanders op nog geen twee uur rijden. En het mooie is: ben je er eenmaal, dan lijken stress, beslommeringen en werk juist héél ver weg. Twente is dus ook nog eens een A-1 locatie als je even helemaal zen wordt.