Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Bed & breakfasts in Twente

Je hoeft niet lang te zoeken naar een bed and breakfast in Twente. In steden en dorpen, tussen de landerijen, in de bossen, aan golfbanen, aan water en verscholen in de natuur: overal vind je ze. Kan niet missen. In Twente beland je letterlijk en figuurlijk in een gespreid bedje. En in de open armen van een Tukker.

Verhalen uit Twente

 1. Een moment met

  Tukker Johanna ter Steege: Ik ben niet beroemd, ik doe mooie dingen.

  geschreven door Twentelife
 2. Hunkertukkers

  Daniëlle Spoelman bleef hunkeren. "Ik ontdekte de wereld en kwam terug".

  geschreven door Daniëlle
 3. Route-tips

  Bergwandeling in Nederland? Pak de wandelroute op de Holterberg

  geschreven door Nicoline
 4. Doe-tips

  10 leuke dingen met kids bij slecht weer. Een beetje regen is zo erg nog niet.

  geschreven door Nicoline
 5. Slaaptijd!

  Magisch slapen in het bos van Twente. Hier kom je weer helemaal tot jezelf

  geschreven door Nicoline
 6. Typisch Twents

  7 landgoederen in Twente die het textielverleden vertellen

  geschreven door Nicoline
 7. Binnenkijken bij

  Huize Brecklenkamp: een historische buitenplaats en complex rijksmonument

  geschreven door Twentelife
 8. Binnenkijken bij

  Fascinatie voor vogels: de dierenwereld als inspiratie voor Iris Helene Jansen

  geschreven door Twentelife
B&B in Twente

Een gespreid bedje

Nu zijn Tukkers over het algemeen best bescheiden mensen. No-nonsense, nuchter, beetje stug, dat werk. Maar niet als het gaat om hun bed and breakfasts. Dan komt die andere eigenschap naar boven: trots. Naar eigen zeggen zijn hun B&B’s de mooiste van Nederland. Zo. Die zit. En niet alleen omdat de logeeradressen zelf zo bijzonder of luxe zijn, ook vanwege Twente zelf. Want ja, Twente, zo stellen de Twentenaren, is toch het mooiste stukje Nederland? Wie wil er nu niet wakker worden van fluitende vogels, ritselende bomen en ruisende watertjes? De gordijnen openschuiven en verblind worden door de groene schoonheid der natuur? Verwend worden met een authentiek Twents ontbijt? Toegegeven: dat klinkt paradijselijk. Maar van het imago van de bescheiden, nuchtere Tukker blijft weinig over zo. En dan hebben we de grenzeloze gastvrijheid van de Twentenaren nog niet eens genoemd. Het zit in de volksaard van de Tukkers, ze ontvangen je met open armen en stapels krentenwegge. Maak je borst maar nat, want de Twentse B&B’s zijn experts in hartelijkheid. Gelukkig weten ze ook wat privacy is, want je zit niet de hele tijd te wachten op zo’n gezellige Tukker tijdens een romantisch weekendje met je geliefde.