navigatie overslaan

De Johanneshoeve

* * * *

Vele mogelijkheden: Bed & Breakfast, appartementen, groepsaccommodatie, camperplaats, vergaderruimte, feestlocatie en rustpunt. De Johanneshoeve; landelijk gelegen met uitzicht over de landerijen, nabij natuurgebied de Engbertsdijksvenen.

Slapen

Even met z’n tweeën, met het gezin of met de hele familie er tussenuit voor een korte vakantie. Voor Bed & Breakfast kunt u terecht op De Johanneshoeve; een voormalige ruilverkavelingsboerderij in de gemeente Twenterand.

Of als u voor zaken in de buurt moet zijn. Heerlijk om ’s avond dan te genieten van de rust en ruimte op het erf of nog wat te werken aan de grote tafel in uw kamer. Of voor een groep voor een meerdaagse vergadering. De tweepersoons hotel-boerderijkamers èn de 4/5-persoons boerderijkamers met 2-3 slaapkamers en een luxe keuken hebben de naam van koeien van de voormalige melkveehouderij.

Wagenschuur en Huiskamer doen ook dienst als groepsaccommodatie, in combinatie met andere kamers. Of als kleine vergaderzaal. De grote vergaderzaal ’n Boosman is vernoemd naar onze “Vjeanse” bijnaam.

Eten

Het ovenheerlijke, luxe ontbijt wordt geserveerd in een picknickmand op uw kamer op de afgesproken tijd. Eigenaar, kok André Schipper kan voor u een lekker lunchgerecht of diner bereiden of een gewone maaltijd. Ook dat wordt op uw kamer geserveerd,zodat u in alle rust kunt genieten van het eten. Gratis koffie- en theefaciliteiten zijn in alle kamers aanwezig. Evenals fiets- en wandelkaarten.

In het RUSTPUNT liggen mappen met folders en routes. Ommetje Veenschap begint bij de Johanneshoeve. U wandelt dan door natuurgebied de Engbertsdijksvenen en komt ook langs het Veenmuseum. Bij mooi weer kunt u gebruik maken van het terras bij de kamers of een plek zoeken op het erf of speelveld waar een trampoline, schommel en volleybalnet staan.

Krentenwegge

Op de Johanneshoeve wordt wekelijks krentenwegge gebakken, volgens het recept van bakker opa Schipper. Lekker bij een kop koffie.

Duurzaamheid

Op de Johanneshoeve wordt geïnvesteerd in duurzaamheid en zuinig omgaan met energie. De gebouwen worden verwarmd door een aardwarmtebron of een palletkachel. Alles kan in de zomer gekoeld worden door de aardwarmtebron.

Zondagsrust

Op zondag heerst er zondagsrust. Meestal zijn de eigenaren wel thuis, zodat bij calamiteiten u altijd bij hen terecht kunt.

Kamers:
3 tweepersoons hotelkamers
1 familiekamer voor 4 personen

Boerderijkamers:
4 boerderijkamers/-appartementen met elk een kamer/keuken, 2 slaapkamers en een badkamer.

Groepsaccommodatie:
De Johanneshoeve is zeer geschikt voor familie weekenden, meerdaagse cursussen (alpha) of een reünie.
8 boerderijkamers met in totaal 30 bedden en een gezellige, gezamenlijke, grote huiskamer . Geschikt voor gehandicapten. Binnenshuis zijn geen drempels. Invalidentoilet en douche aanwezig.

Bed & Breakfast / Zakelijke Overnachting Incl. ontbijt, bed-, bad- en keukenlinnen en schoonmaakkosten.

Camperplaats

Vier camperplaatsen met een weids uitzicht. Voorzien van 10A stroom, wifi, stortplaats, wc en water.

Vergaderen:

Een deel van de Johanneshoeve is omgebouwd tot vergaderruimte. Een mix van hedendaags comfort en authentieke elementen van de ligboxenstal geven de ruimte een landelijk karakter. In deze ruimte bevinden zich ook een loungehoek en een bar/buffet.

Vergaderruimte 'n Boosman en de Hooitas zijn voorzien van draadloos internet en handige presentatiemogelijkheden waaronder een beamer. Geschikt voor diverse bijeenkomsten zoals een vergadering, workshop, mini-concert, computer-cursus, lezing of seminar. De indeling kan naar uw wens aangepast worden.

Tijdens een dagarrangement kunt u de lunch of het diner voor u laten verzorgen. In combinatie met de boerderijkamers is een meerdaags arrangement mogelijk.

Op afspraak kan voor groepen een heerlijke Twentse koffietafel of - lunch worden verzorgd.

Categorieën