Bed & Breakfast in Hellendoorn

In Twente gaat alles even op een ander tempo. Wij hebben geen chronisch tijdgebrek en gaan niet van deadline naar deadline. Dat is toch precies waar jij naar op zoek bent als je een weekendje of een weekje naar een B&B gaat?

Verhalen uit Twente

 1. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  geschreven door Bertine
 2. Slaaptijd!

  Weekendje weg met Kerst. Ook jij verdient rust in de drukke decembermaand.

 3. Typisch Twents

  Cultuurtijd! Twente barst uit z'n voegen van de culturele plekjes.

 4. Doe-tips

  Twente Ballooning Oldenzaal, een kleurrijk ballonnenspektakel.

  geschreven door Maryke
 5. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de textielhistorie van Haaksbergen.

 6. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

 7. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

 8. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door kasteelrijk Hof van Twente.

B&B in Hellendoorn?

Waarom Hellendoorn?

Kijk, nu komen we ergens. Je bent op deze pagina belandt en het rustig aan doen in Twente heeft je nog niet afgeschrikt. Maar waarom komen we nu dan in Hellendoorn terecht? Nou, Hellendoorn heeft meer te bieden dan dat jij nu denkt. Grote kans dat jij die B&B boekt als je aan het eind van deze pagina bent.

Hellendoorn heeft voor elk wat wils om een mooi dagje erop uit te trekken. En daarmee bedoelen we dan ook voor echt élke leeftijd. Denk je aan Hellendoorn, dan denk je waarschijnlijk het eerste aan het Avonturenpark Hellendoorn. Neem het gezin mee in de ruim 30 attracties en vul zo je dag. Wil je op een andere manier sterretjes zien dan in de achtbaan? Dan ga je naar de Sterrenwacht in Hellendoorn. In het planetarium maak je een indrukwekkende reis door de ruimte. Natuurlijk zijn er in Hellendoorn en omgeving ook zwembaden om alles op je eigen tempo te doen, zoals De Scheg en Het Ravijn.

Ben jij meer van de korte activiteiten? Geen probleem! Wat dacht je van een middagje golfen bij Pitch&Putt in Lemele? Of maak een mooi tochtje met de Enterse zomp. Natuurlijk zijn wij ook bekend vanwege de bosrijke gebieden en het groen, dus pak die wandelschoenen maar alvast in en trek er lekker een ochtendje of middagje op uit. In Twente laten we ons niet opjagen. Een half dagje doorpakken en daarna lekker op het terrasje zitten bij jouw B&B in Hellendoorn? Ze doen het er maar mee. Laten we eerlijk zijn, je komt deze kant op voor jouw rust.

Een nachtje rust

Nu je een beetje geproefd hebt van de activiteiten in de regio komen we bij het volgende punt. Geef toe, je zit nu toch al wel te fantaseren over dat nachtje of weekje Hellendoorn. Maar waar moeten we dan overnachten in Hellendoorn? Keuze zat!

Dat een Bed en Breakfast in Hellendoorn een omgebouwde boerderij kan zijn, betekent niet dat het geen luxe kent. Ja, we doen alles op ons eigen tempo, maar nee, we zijn niet in de vorige eeuw blijven steken. Geen zorgen. Neem bijvoorbeeld De Reggestee. De oude monumentale boerderij uit 1736 is in 2015 omgebouwd tot prachtige B&B. De B&B is van alle gemakken voorzien en je zit dicht bij water en bos. En om nog even te benadrukken dat alles met zijn tijd meegaat in Twente: zelfs voor jouw elektrische auto is er een oplaadpunt.

Een andere omgebouwde boerderij is Weidezicht, waarbij de naam eigenlijk al genoeg zegt. Dit is dé B&B voor de wandelaar, want het zit ingeklemd tussen de Lemelerberg en de Hellendoornse Berg. Na de wandeling heb je het ultieme gevoel van rust. Vanuit je ligbad kijk je uit over de landerijen.

Het is ook weer niet zo dat Hellendoorn alleen maar oude boerderijen als B&B heeft. Je kunt ook naar B&B Biej’oons Tuus. Deze B&B is centraler gelegen in een wijk en een stuk nieuwer van de buitenkant. De B&B heeft 2 kamers met een badkamer ‘en suite’. Het ligt aan het Pieterpad, maar voel je niet verplicht om die te gaan lopen. Van het ontbijt wordt een echt feest gemaakt met verse streekproducten.