Camperplaats Eulerhook

In de buurtschap Oele tussen Hengelo en Delden ligt Camperplaats de Eulerhook waar 15 campers kunnen staan.

De camperplaats beschikt over sanitaire voorzieningen , zoals een douche, een toilet (ook voor mindervaliden) en een wasgelegenheid. En er kan water worden ingenoemen en toiletten vuilwater worden geloosd. Voor bezoekers is er zitgelegenheid en honden zijn, mits aangelijnd, ook welkom. De camperplaats is het gehele jaar geopend en is gevestigd op het boerenerf van de familie Ter Bekke.

Vanaf Oele zijn er prachtige wandel-en fietsroutes te maken naar Delden en omgeving. De watermolen Oldemeule ligt twee kilometer vanaf de camperplaats.

Daarnaast kunnen bezoekers van de camperplaats kennis maken met de veehouderij. Jersey koeien die oorspronkelijk van het eilandje Jersey tussen Frankwijk en Engeland komen.

Jerseys zijn vrij kleine, eenkleurige grijsbruine koeien en zijn rustig van nature. Hun melk is zeer rijk aan botervet en is daarom bijzonder geschikt voor boterproductie. Het is het meest verspreide melkras in de wereld. De dieren zijn klein (gewicht volwassen koe circa 400-450 kg).

De koe geeft gemiddeld 5.000 tot 6.000 kilogram per jaar met een vetgehalte van 5 tot 6 procent. Vanwege dat vetgehalte, kruisen boeren wereldwijd hun kudde met Jerseys. Voor de vleesproductie heeft dit ras weinig waarde.

Aankomst- en vertrekdatum

Aankomst- en vertrekdatum

Openingstijden

Hele jaar geopend


voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Invalidentoilet
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.

Tip je vrienden

facebook twitter