navigatie overslaan

Slaaptijd!

9x kamperen met kinderen in Twente. Hier hebben ze de tijd van hun leven

 • Leestijd 4
 • Gelezen 23788 keer
 • Geschreven door Nicoline

Kamperen is het allerleukste als kinderen zich goed vermaken. Als ze vriendjes en vriendinnetjes maken op de camping, er genoeg speeltoestellen zijn, een goed zwembad en als het even kan een programma met activiteiten waaraan ze mee kunnen doen. Natuurlijk willen we wel een camping waar wij ook in een mooie omgeving zitten. Voldoende mooie plekjes in de buurt waar we een uitstapje naar toe kunnen maken. In Twente zijn ontelbaar veel leuke campings. Wij hebben de leukste campings voor kinderen er uitgelicht. Bekijk ook onze ANBW Topcampings 2021. Bekijk ook onze ANBW Topcampings of alle accommodaties in Twente.

 1. 9

  Te veel speelactiviteiten voor één dag

  Dichtbij Ootmarsum ligt 5-sterrencamping de Molenhof. De camping ligt naast een oude, nog werkende molen. Deze camping heeft ruim 30 speelplekken, een overdekte speelboerderij, airtrampoline én een waterplaza met een 45-meter lange glijbaan. Je kind zal zich geen moment vervelen. Het zwembad is overdekt maar als het mooi weer is, wordt het dak opengeschoven.

 2. 8

  Kamperen met respect voor de natuur

  Ben je op zoek naar vrijheid en rust? Wil je back to basic, de natuur in? Dan is natuurcamping Olde Kottink aan de Dinkel de perfecte plek voor je. Op de speciale plekken voor gezinnen met jonge kinderen vallen jullie volwassenen die voor hun rust komen niet lastig.

 3. 7

  Ultiem kamperen met kinderen

  Kamperen aangrenzend aan het Springendal, een van de mooiste plekjes die Twente te bieden, geeft je een echt back-to-nature gevoel. Aan de kinderen, heb je geen kind. Ze zwemmen lekker in de natuurvijver waar een springkussen in ligt, laten zich vermaken door het animatieteam of leven zich uit op de grote speeltuin. Als toppunt is er een eigen mini-dierentuin waar de kids mogen ponyrijden.

 4. 6

  Rustige groene camping met een overdekt zwembad

  Deze mooie, rustige 5-sterren camping is een perfecte plek voor de kinderen. In het theater worden voorstellingen gegeven door campingmascotte Noetsie en kun je je kind opgeven voor een playbackshow. Camping de Noetselerberg is ook een goede camping als het weer even laat afweten. De kinderen vermaken zich dan in het overdekte zwembad of speeltuin.

 5. 5

  Slingeren in de hooischuur

  Farmcamps de Boderie is een geweldige boerderijcamping in Albergen. Je huurt er een safarietent, farmtent, ranchetent, lodgetent of barntent. Allemaal even luxe en glamping op en top. De kids kunnen op stap met de boer, dieren knuffelen, slingeren in de Hooi Hooi Speelschuur of spetteren bij de Water Pret Weide.

 6. 4

  Kamperen met uitzicht op de kalfjes

  De boerderij van de Grimhoeve is omringd door eeuwenoude bomen en op de omliggende graslanden grazen de koeien met hun kalfjes. Voor de kinderen is er een kleine kinderboerderij met een leuke speeltuin. Ze mogen ook gebruik maken van de skelter en een kleine rijpony. Ondertussen zit jij in de theeschenkerij. En wil je wat samen doen? Dan huur je gewoon een van de vele huifkarren.

 7. 3

  Helpen in de stallen van de boer

  Landrijk de Reesprong is misschien wel de kleinste camping die Twente kent. Er zijn namelijk maar twee uiterst luxe safaritenten te huur. De rustige camping ligt op het terrein van een werkende boerderij, midden in de landelijke, bosrijke omgeving van Buurse. ’s Ochtends vroeg haal je de eitjes uit het kippenhok en verse melk van de koe voor je ontbijt aan de picknicktafel.

 8. 2

  Dieren voeren en pony rijden op de camping

  Net buiten de bebouwde kom van Den Ham ligt boerderijcamping De Kuupershoek. Op de camping lopen kalfjes, schapen, kippen, kalkoenen, eenden en pony’s. De kids mogen helpen om de dieren te verzorgen en te voeren. En af en toe mogen ze zelfs een ritje op de pony maken.

 9. 1

  Erfgoed Bossem

  De kinderen vermaken zich aan de oever van de beek of troetelen met de geiten en kippen. En als ze daar klaar mee zijn, gaan ze mee met de waterbeestjes excursie, de oerrrkindermiddag of de rondleiding over de boerderij. Wil je liever wat met zijn allen doen? Ga dan op zoek, met de kaartenset die klaarligt bij Erfgoed Bossem, naar de Big Five van Noordoost-Twente.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.