Boerencampings in de Lutte

Soms is het noodzakelijk om de dagelijkse drukte even achter je te laten. Ga lekker de natuur in met je partner of met je kinderen. Je trekt de koffers van zolder en stopt daar de noodzakelijke spullen in. Vervolgens tuf je met de auto naar een mooie natuurcamping in Twente.

Maak een keuze en vind meer informatie op de website van de ondernemer.

Op zoek naar een boerencamping in De Lutte?

In Twente is het altijd gemoedelijk en je voelt je daar gelijk thuis. Je kunt bijvoorbeeld voor een camping in Lutterzand gaan. Er zijn uiteraard verschillende soorten campings, maar toch is een minicamping vaak leuker dan een grote camping. Een boerencamping is een voorbeeld van een minicamping. Maar waarom is dat dan zo leuk? Dat gaan we je in dit artikel eens eventjes goed uitleggen!

Je voelt je gelijk verbonden met de natuur

Je hoeft niet als monnik naar Tibet te gaan om je verbonden te voelen met je omgeving. Dat kan prima op een camping ergens in Lutterzand. Je geniet daar namelijk van een rustige omgeving en dit prikkelt je zintuigen op een aangename manier. Op de achtergrond hoor je constant het geluid van fluitende vogeltjes. Je merkt ook gelijk dat je longen schonere lucht inademen. Ook geeft het je brein gelijk een rustgevend gevoel en daardoor ervaar je minder stress.

Je maakt kennis met het boerenleven

De meeste Nederlanders hebben een fascinatie voor het boerenleven. Series als Boer Zoekt Vrouw zijn door heel Nederland populair. Die fascinatie is ook wel logisch, want wie wil stiekem nou niet vrij en autonoom in de natuur leven met dieren? Wanneer je voor een boerencamping gaat, dan ga je ook voor een kijkje in het boerenleven. Je kunt er als antropoloog rondlopen en vragen stellen aan de beheerder. Misschien wil hij je wel een rondleiding geven of je iets laten zien van de dagelijkse werkzaamheden. Een boerencamping is dus niet alleen rustgevend, maar ook bijzonder educatief. Dan heb je, tussen de kaasblokjes door, ook weer wat te vertellen op je aankomende familieverjaardag.

Leuke activiteiten in de natuur

Wanneer je een verblijfplaats op een camping in de Lutte gaat boeken, dan zit je gelijk in een bosrijke omgeving. Deze omgeving leent zich voor verschillende avonturen. Je kunt bijvoorbeeld voor een prachtige fietsroute gaan. Ben je meer het type dat het leuk vindt om te wandelen? Neem dan je wandelschoenen mee en geniet van de vele zandweggetjes in de ongerepte natuur. Soms zie je uren geen mensen en dan waan je je even in een jungle. Met als positief verschil dat je niet bang hoeft te zijn voor roofdieren.

Gemakkelijk contact maken

Boerencampings zijn altijd klein en je maakt dan ook gemakkelijk contact met andere mensen op de camping. Iedereen is altijd bijzonder behulpzaam op een boerencamping, dus ook onhandige mensen zijn welkom. Er zijn genoeg mensen die met liefde de tent voor je opzetten. Ook in de avond is het altijd bijzonder gezellig op de camping. Iedereen is in de middag lekker actief en in de avond is het tijd voor echte ontspanning. Gezamenlijk met je campingburen een ouderwets bordspelletje spelen is dan ook geen slecht idee.