Boerencampings in Holten

Ons leven wordt steeds drukker en drukker. We gaan van de ene naar de andere deadline. Onze telefoon pingelt altijd vrolijk in onze broekzak. We staan bijna nooit even 'uit'. Maar daar is iets op bedacht: Twente. We horen je twee dingen denken: hoezo bedacht en hoezo Twente. Oké, we geven toe, bedacht is misschien een groot woord. Want Twente is gewoon op deze manier gegroeid. Hier laten we ons de kop niet gek maken.

Maak een keuze en vind meer informatie op de website van de ondernemer.

Op zoek naar een boerencamping in Holten?

De boerencampings

We horen het stemmetje in je hoofd. 'Boerencamping? Je kunt het ook echt té ver pushen'. Maar negeer dat stemmetje maar even, we zullen zien of hij er aan het eind van deze pagina dan nog is. Een boerencamping klinkt in eerste instantie voor sommigen als een stap te ver. Maar we kunnen je beloven dat dat komt door het ouderwetse beeld van de boerencamping. Grote kans dat jij het voor je ziet als slapen op hooibalen, tussen de dieren en ver van alle voorzieningen. Dat kan, natuurlijk, als je er gelukkig van wordt. Maar bij een camping in Holten zit alles erop en eraan.

Ter Stal in Holten is een voorbeeld van een boerencamping die jouw verwachtingen overstijgt. Zo beschikt de camping over ruime douches, voldoende toiletten en urinoirs. Zelfs voor jouw chemisch toilet zijn er voldoende faciliteiten. Maar daar houdt het niet op. Op de boerencamping zijn een koelkast en diepvries beschikbaar om jouw vleeswaren, avondeten en noem maar op koel te houden. Ook aan de kleine wasjes is gedacht met een beschikbare wasmachine. Was je al vergeten dat het een boerencamping is? Dan brengen we het hier even weer in de herinnering. Ter Stal is namelijk te vinden aan de voet van de Holterberg. De camping ligt rondom de boerderij, dus tussen de schuren, weilanden en velden.

Van 1 april tot 30 september is Camping Ideaal ook een goede optie. Deze camping ligt op slechts 1,5 kilometer van het centrum van Holten. Voor de waterratten is het buitenzwembad op 500 meter afstand. Ook zit er een indoor speeltuin in de buurt. De camping is uitermate geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Zo is er een tafeltennistafel, trampoline en jeu de boules baan. Ook is de camping van alle gemakken voorzien met ruim opgezette velden, voldoende sanitair en gratis WiFi. Onze tip is wel om die WiFi even uit te zetten en de frisse Twentse lucht in te ademen.

Waarom Holten?

Nu we jou hebben weten in te pakken met de boerencampings in Holten, blijft er nog één vraag over: waarom Holten? Het antwoord is heel simpel: waarom niet?

Als je jezelf een echte wandelaar wilt noemen, kun je niet om Holten heen. Het Pieterpad loopt namelijk dwars door Holten heen. Als je die etappe gelopen hebt en graag meer van de omgeving wilt zien, moet je naar de Sallandse Heuvelrug. Geloof ons, dit is een vereiste.

In Holten kun je de tijd ook laten stilstaan. Of je kunt stilstaan bij de tijd. Het is maar net hoe je het bekijkt. Nou ja, wat we willen zeggen: loop vooral het Wereldtijdpad. Op dit pad heeft elk jaar zijn eigen paaltje. Dat zijn dus meer dan 2000 paaltjes, allemaal 25 meter uit elkaar. De route is even mooi als dat 'ie educatief is. Op elk paaltje dit een kubus met een weetje over het jaar.

Geen zin om in Holten te wandelen? Ga toch fietsen! Pak maar snel de mountainbike en ga naar BikePark Salland Twente. In vier niveaus zijn verschillende parcours uitgezet om jouw skills te testen. 100 uitdagingen, van haakse bochten tot springbulten, liggen op jou te wachten. Het park is ingedeeld in verschillende zones, zodat zowel beginners als expert uit de voeten kunnen. Op deze manier is het prima vertoeven voor elke leeftijd.