navigatie overslaan
Op zoek naar een boerencamping in Ootmarsum?

Boerencampings in Ootmarsum

Lekker ouderwets je dag beginnen: wakker worden van een kraaiende haan. Dat ‘risico’ loop je als je een plekje boekt op een van de boerencampings in Twente. Sommige zelfs met eigen sanitair, safaritenten en zwembad - in Twente. Verder is het vooral in alle rust van je vakantie en een kakelvers eitje genieten, terwijl de kinderen paard- of ponyrijden. En ben je al dat gemekker, gekakel en geloei even zat: de bewoonde wereld is vlakbij.

Leuke boerencampings in Twente

Boerencamping in Twente
Boerencamping in Twente

Genieten doe je op een boerencamping in Twente. Gast zijn op een Twentse boerderij. Het leven leven zoals het bedoeld is, met tijd voor het leven in alle facetten. Word wakker van de haan die kraait of de koeien die loeien. De kinderen mogen zien hoe de koeien gemolken worden of misschien ben je wel net getuige van de geboorte van een kalfje of een veulentje. Drink verse melk van de koe, of beter zelfs: bak er pannenkoeken van! Lekkerder krijg je ze niet. En tussen alle boerenbedrijven door even je hengeltje uitgooien.

Je houdt niet van groot, groter, grootst. Je houdt van de intimiteit van het Twentse leven. Je speurt naar een minicamping. Is er dan ook nog een viswatertje bij, dan is jouw paradijs compleet. Boerencampings zijn vaak gelegen in een prachtige groene omgeving. Neem de fiets mee en verken de regio. Als jullie alle bomen hebben gezien en alle vogels hebben geteld hoeft het feest nog niet voorbij te zijn. Genoeg te doen in Twente. Zet uit die telefoon, laat de tablet thuis en... geniet! Meer heeft een mens niet nodig, toch?

Boerencampings met privé sanitair

Houd je van extra comfort? Kies dan voor een boerencamping met privé sanitair. Dat betekent dat je niet meer met een wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw hoeft. Je profiteert van je eigen plekje, een eigen wc en douche. Een boerencamping met privé sanitair is ideaal omdat het meestal compacte gebouwen zijn aangrenzend aan jouw kampeerplek. Bovendien is er vaak verwarming aanwezig, dus het is eveneens perfect in het voor- en naseizoen! Na een lange wandeling of fietstocht door het Twentse land fris je heerlijk op in je eigen sanitairgebouw. Campings met privé sanitair vind je in alle soorten en maten, verspreid door Twente.

De Regge-Vallei
De Regge-Vallei

Boerencampings aan het water

Het landschap van Twente is zeer divers, dus ook voor boerencampings aan het water móét je naar deze regio. Ga vissen in alle rust, ontspan aan de waterkant of ga varen over de Twentse waterwegen. Een boerencamping aan het water biedt vele voordelen. De Regge-Vallei is een goed voorbeeld van een boerderijcamping in Twente. Deze camping is gelegen in het gezellige Den Ham, midden in de Twentse natuur. Je vindt er ruime kampeerplaatsen, een toiletgebouw en prachtige visplekjes aan De Regge. Camping en Hooischuurverblijf De Witker, gelegen in Hezingen, ligt nabij de Mosbeek. Deze boerencamping in Twente biedt een groene camping in de buurt van Het Springendal. Ga fietsen of wandelen langs bronnen en meertjes.

Mini Camping De Dam ligt nabij De Dinkel. Deze boerencamping in Twente is voor de rustzoekers. Er zijn slechts 15 kampeerplekken voor caravans of tenten. Verder is de camping van alle gemakken voorzien. Er zijn stroompunten, moderne sanitaire voorzieningen en gratis Wi-Fi.

Kindvriendelijke boerencampings in Twente

Gezellig met de kleintjes op vakantie? Reserveer dan een plaatsje op een kindvriendelijke boerencamping in Twente. Grimberghoeve in Notter is zo'n kindvriendelijke boerencamping. Je vindt deze boerderijcamping aan het riviertje De Regge. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten, zoals boerenklompgolf, een kanoverhuur en huifkartochten. Ook zal er animatie aanwezig zijn in het hoogseizoen. Samen met de kinderen vertoeven op het Twentse platteland? Kijk dan eens bij Gastenboerderij Klein Baasdam in Tubbergen. Gelegen tussen de weilanden en bossen vind je hier ruime kampeerplaatsen met veel privacy, een speeltuin en kleinvee. De camping biedt verschillende sport- en spelmogelijkheden, zoals een zwembad, visvijver, tafeltennistafel en een voetbalspel. Geen reden tot verveling dus!

Het centrum van Markelo
Het centrum van Markelo

Verscholen in de Twentse natuur nabij Oldenzaal vind je Het Buitenverblijf Erve Punte. Deze kleinschalige boerencamping biedt naast kampeerplekken ook trekkershutten en boerderijkamers, ieder met een eigen verhaal. De kinderen kunnen hier perfect spelen in de speeltuin of in het koffie- en theehuis. Er liggen namelijk verschillende spelletjes klaar! Wanneer zoek jij de rust op in Twente?