Slaaptijd!

In luxe slapen tussen Koude Oorlog bunkers; Campground Twente

Leestijd 2 minuten 4937 x bekeken

Een eenmalige belevenis op een wel hele historische plek; Campground Twente. Kom kamperen op deze pop-up glamping op Vliegveld Twenthe in de Twentse natuur. Tussen de bunkers maar dan met hippe glamping tenten, elke avond een sfeervol foodtruck festival en een gezellige vuurplek met bijpassende activiteiten voor de kids.

Vliegveld Twenthe

Tijdens de tweede wereldoorlog was Vliegveld Twenthe een zwaarbewaakte plek door de Duitse Luftwaffe. Niet lang daarna werden de gebouwen onbruikbaar gemaakt en het landschap van vliegveld Twenthe opnieuw ingericht. Op het bunkerpark kwamen zwaarbeveiligde bunkers voor de opslag van munitie voor tijdens de Koude Oorlog. Tientallen jaren later is de bunkerstrip niet meer in gebruik, maar staan er nog steeds de zwaarbeveiligde bunkers, vol begroeid met groen. Een spannende omgeving met veel historische verhalen. En deze zomer wordt deze historische bunkerstrip klaargemaakt voor een unieke pop-up glamping.

Bunkers op Vliegveld Twenthe
Bunkers op Vliegveld Twenthe

Vlak buiten Enschede vind je Vliegveld Twenthe. Een historische plek, omringd door een bosrijke omgeving waar je kunt genieten van schitterende wandel- en fietsroutes. Vanaf vrijdag 23 april tot en met de zomervakantie opent Vliegveld Twenthe haar deuren voor de pop-up glamping; Campground Twente.

Thema: De Koude Oorlog

Het thema ‘De Koude Oorlog’ ervaar je door de bijzondere omgeving, maar ook door rondleidingen met prachtige verhalen en activiteiten voor het hele gezin. Zo worden er lasergame of NERF gun wedstrijden georganiseerd, de kleintjes kunnen mijnen zoeken in de zandbak en wat dacht je van de knutselen in de hangar? Alles vanzelfsprekend aangepast aan de op dat moment geldende corona maatregelen.

Foodtrucks

De boodschappentassen kunnen jullie thuis laten. Op de glamping zijn foodtrucks waar je geniet van een luxe ontbijt, lunch en diner. Iedere avond een food truck belevenis. Goed, gezond en heerlijk eten. Je hoeft alleen je tas nog maar te pakken. Kijk voor meer informatie op campgroundtwente.nl

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 10 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

 4. Van eigen bodem

  Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter