navigatie overslaan

Slaaptijd!

In luxe slapen tussen Koude Oorlog bunkers; Campground Twente

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 5996 keer

Een eenmalige belevenis op een wel hele historische plek; Campground Twente. Kom kamperen op deze pop-up glamping op Vliegveld Twenthe in de Twentse natuur. Tussen de bunkers maar dan met hippe glamping tenten, elke avond een sfeervol foodtruck festival en een gezellige vuurplek met bijpassende activiteiten voor de kids.

Vliegveld Twenthe

Tijdens de tweede wereldoorlog was Vliegveld Twenthe een zwaarbewaakte plek door de Duitse Luftwaffe. Niet lang daarna werden de gebouwen onbruikbaar gemaakt en het landschap van vliegveld Twenthe opnieuw ingericht. Op het bunkerpark kwamen zwaarbeveiligde bunkers voor de opslag van munitie voor tijdens de Koude Oorlog. Tientallen jaren later is de bunkerstrip niet meer in gebruik, maar staan er nog steeds de zwaarbeveiligde bunkers, vol begroeid met groen. Een spannende omgeving met veel historische verhalen. En deze zomer wordt deze historische bunkerstrip klaargemaakt voor een unieke pop-up glamping.

Bunkers op Vliegveld Twenthe
Bunkers op Vliegveld Twenthe

Vlak buiten Enschede vind je Vliegveld Twenthe. Een historische plek, omringd door een bosrijke omgeving waar je kunt genieten van schitterende wandel- en fietsroutes. Vanaf vrijdag 23 april tot en met de zomervakantie opent Vliegveld Twenthe haar deuren voor de pop-up glamping; Campground Twente.

Thema: De Koude Oorlog

Het thema ‘De Koude Oorlog’ ervaar je door de bijzondere omgeving, maar ook door rondleidingen met prachtige verhalen en activiteiten voor het hele gezin. Zo worden er lasergame of NERF gun wedstrijden georganiseerd, de kleintjes kunnen mijnen zoeken in de zandbak en wat dacht je van de knutselen in de hangar? Alles vanzelfsprekend aangepast aan de op dat moment geldende corona maatregelen.

Foodtrucks

De boodschappentassen kunnen jullie thuis laten. Op de glamping zijn foodtrucks waar je geniet van een luxe ontbijt, lunch en diner. Iedere avond een food truck belevenis. Goed, gezond en heerlijk eten. Je hoeft alleen je tas nog maar te pakken. Kijk voor meer informatie op campgroundtwente.nl

Wat vind je van dit artikel?