navigatie overslaan
Op zoek naar een camping aan het water in Twente?

Campings aan het water in Twente

Wat is er nou lekkerder dan campings aan het water? Als je van kamperen én de natuur houdt dan. Of je nou het liefst met je camper op pad gaat, de caravan achter de auto koppelt of blij wordt van slapen in een tentje, een fijn plekje aan het water maakt de vakantie nóg beter.

Even niks aan je hoofd

Campings aan het water
Campings aan het water

Sssstt…. Hoor je dat? Dat zijn de fluisterbootjes in Twente. Zo kan jij in alle rust van je kampeervakantie op de camping aan het water genieten. Hengeltje erbij, even niks aan je hoofd. De kids vermaken zich verderop wel in het water. Of je huurt zelf zo’n bootje of kano. Het is de ideale manier om een te worden met de Twentse natuur. En nog goed voor het milieu ook.

Camping aan het water in Nederland

Kom tot rust, ontmoet nieuwe mensen en maak herinneringen voor het leven. Vakantie in eigen land is misschien nog nooit zo populair geweest als nu, en dat biedt de perfecte gelegenheid om ons eigen kikkerlandje eens beter te leren kennen. Nederland heeft namelijk ontzettend veel moois te bieden. Boek een heerlijke plek op een camping aan het water in Nederland. Ben je al eens in het oosten van Nederland geweest? Misschien denk je daar niet meteen aan, maar des te leuker om eens een bezoekje te brengen aan dit stukje van Nederland. Twente heeft eigenlijk alle ingrediënten voor een fijne vakantie: veel natuur, levendige steden waar je goed kunt shoppen, luxe (en minder luxe) restaurants, musea, attractieparken en bovenal: nuchtere mensen die jou met open armen ontvangen.

Wil je graag zelf het veelzijdige Twente ontdekken? Dat moedigen wij alleen maar aan. Tip: neem eens een kijkje bij Vakantiepark Mölke. Deze camping aan het water ligt op een unieke plek, namelijk aan rivier De Regge. Ben je niet zo van het kamperen? Zelfs dan is dit een geweldige plek, want het is zelfs mogelijk om te overnachten in een unieke Reggehooiberg met sauna!

Vakantiepark Mölke
Vakantiepark Mölke

Een andere camping aan het water in Nederland is Landgoedcamping Het Meuleman. Deze camping vind je in het Twentse natuurgebied Het Lutterzand, waar rust en recreatie elkaar ontmoeten. Door de natuurlijke omgeving van de camping zijn de kampeerplaatsen niet exact afgebakend maar liggen ze verspreid in het bos en langs het heideveld. Maak lange wandelingen, fietstochten, kanotochten of ga zonnen op het strand van de zwemvijver.

Camperplaats aan het water

De mobiliteit die je hebt met een camper is ideaal. In feite rijd je gewoon overal naar toe met je vakantiehuisje. Maar je wilt natuurlijk wel de mooiste plekjes opzoeken om je camper neer te zetten. Je hebt campings bij een bos, landelijk gelegen campings en campings aan het water.

Als je op zoek bent naar een camperplaats aan het water, is De Bovenberg de ideale plek om te verblijven. Op deze familiecamping halen natuurliefhebbers hun hart op. Je zit aan de voet van de Friezenberg en Apenberg. Een bezoekje aan het uitzichtpunt van de Friezenberg mag je dan ook zeker niet overslaan. De camping aan het water biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een natuurvijver waar in gezwommen mag worden.

Kleine camping aan het water

Hoewel sommige mensen op zoek zijn naar de levendigheid van een grote camping met veel vakantiegangers, voelen andere mensen zich juist meer thuis op een kleine camping waar de rust gegarandeerd is. Zoek je graag de rust op tijdens een vakantie en is een natuurrijke omgeving een must? Zoek dan een kleine camping aan het water.

Mini-camping De Veldzijde
Mini-camping De Veldzijde

Mini-camping De Veldzijde is met slechts 20 kampeerplekken dé plek voor een ontspannen vakantie. Wandelaars en fietsers, maar ook cultuurliefhebbers zitten hier goed. Verscholen in de natuur, ongeveer 100 meter achter de camping, ligt de kikkerpoel en stroomt de Bethlehemse beek.

Camping aan het water in Overijssel

Vakantie vieren op een camping aan het water in Overijssel geeft dat extra beetje vakantiegevoel. Word wakker van zingende vogels en drink vervolgens je eerste kop koffie met uitzicht op de natuur. Dat is pas rustig wakker worden.

Op Camping De Beekhoeve sta je midden in de natuur. Houd je van vissen? Vergeet je vishengel dan niet mee te nemen. Voor de camping loopt namelijk een beekje waar je je hengel kan uitgooien. De camping grenst aan de Engbertsdijksvenen, een hoogveengebied. Een prachtig gebied waar je bossen, heide en watervlakten vindt. Wanneer kies jij voor een camping aan het water in Twente?