Campings in Enter

De veelzijdige campings in Enter bieden een vakantie voor natuurliefhebbers, avonturiers en cultuursnuivers in iedere leeftijdscategorie. Vanaf de camping mooie wandelingen maken, naar een museum om alles over Enter te leren of juist lekker op de camping ontspannen? Het is helemaal aan jou deze vakantie!

Verhalen uit Twente

 1. Binnenkijken bij

  De aantrekkingskracht van De Bloemenbeek: "We zijn een gerijpt bedrijf".

  geschreven door Erwin
 2. Van eigen bodem

  Dit zijn de beste Michelin & Bib Gourmand restaurants in Twente!

 3. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  geschreven door Bertine
 4. Doe-tips

  Twente Ballooning Oldenzaal, een kleurrijk ballonnenspektakel.

  geschreven door Maryke
 5. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de textielhistorie van Haaksbergen.

 6. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 9 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

  geschreven door Bertine & Vincent
 7. Doe-tips

  Valentijn in Twente: verras jouw Valentijn met deze originele tips.

 8. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Op zoek naar een camping in Enter?

In Enter heb je iets te kiezen

Enter
Enter
We hebben campings in allerlei smaken: klein, groot, basic, modern, luxe, groen, rustig, kindvriendelijk en kindonvriendelijk. You name it. Maakt niet uit waar in Enter je de haringen in de grond slaat: overal heb je bossen, heidevelden en landerijen met fiets- en wandelpaden. Handig voor als je het ‘campinglife’ even zat bent. Als je zo leest, zou je denken dat Twente alleen maar uit bossen, heidevelden en landerijen bestaat. Je verwacht het misschien niet, maar er wonen ook mensen tussen al dat natuurschoon. Mazzelaars zijn we, wij Tukkers. We hebben én natuur én interessante steden.

Slimme kampeerders boeken een plek op een stadscamping. Zo profiteer je van ‘best of both worlds’. Heb je bos en hei wel even gezien, switch je naar musea, winkels en attractieparken. En je eet eens iets anders dan campingmacaroni. Of verblijf op één van de vele minicampings of boerencampings: Gast zijn op een Twentse boerderij. Het leven leven zoals het bedoeld is, met tijd voor het leven in alle facetten. Word wakker van de haan die kraait of de koeien die loeien. De kinderen mogen zien hoe de koeien gemolken worden of misschien ben je wel net getuige van de geboorte van een kalfje of een veulentje.

Op de camping in Enter

Enter, een Twents dorpje aan de Regge. Tegenwoordig is de Regge een riviertje waar mensen komen ter vermaak, maar vroeger hielp dit riviertje mee aan het vervoeren van handel. De mensen uit Enter maakten namelijk klompen, en in de 18e en 19e eeuw werd Enter ook nog eens het centrum van de scheepsbouw. Deze schepen werden toentertijd ‘zompen’ genoemd. Meer over leren? Breng een bezoekje aan het Klompen en Zompenmuseum in Enter. Of maak je gewoon zelf je eigen klompen in Enter.

Maar er is nog meer te doen. Maak een tochtje vanaf de Enterse Waarf met een heuse zomp. Tijdens jouw vakantie op de camping in Enter beleef je het zelf. Neem je je eigen caravan mee of boek je toch een luxe lodge? Het kan allemaal in Enter. Een gezellige familiecamping is Camping ‘n Stork. Op deze kleine camping voel je de Twentse gastvrijheid waar iedereen ‘t altijd over heeft. Kijk maar uit: als je hier eenmaal bent geweest, wil je misschien wel ieder jaar weer terug.

Klompen maken in Enter
Klompen maken in Enter

Minicamping ‘t Oelenreef in Enter

In het buitengebied op de rand van Enter en Bornerbroek vind je minicamping ‘t Oelenreef. De camping heeft 10 staanplaatsen, dus je hoeft niet bang te zijn voor een overvolle camping die veel te druk is. Neem je caravan, tent, vouwwagen of camper mee of boek een blokhut. Zo’n blokhut is ideaal als je een fietstocht maakt en je geen zin hebt om voor een of twee nachtjes een tent op te zetten.

In de omgeving maak je niet alleen mooie fietstochten, maar ook wandelliefhebbers zijn hier op de juiste plek. Vanaf de camping in Enter maak je namelijk prachtige wandelingen en in de buurt vind je het Marskramerpad en het Reggepad.

Vakantiecentrum ‘t Schuttenbelt

Vakantiecentrum ‘t Schuttenbelt
Vakantiecentrum ‘t Schuttenbelt
Op het Vakantiecentrum ‘t Schuttenbelt beleef je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie. Het 4-sterren vakantiecentrum in Enter biedt activiteiten voor jong & oud. Leef je uit op het sportveld, neem een duik in het zwembad, klim op de speeltoestellen of lees gewoon een goed boek bij je verblijf.

Op deze camping in Enter met 60 kampeerplaatsen ben je welkom om je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen mee te nemen, maar er staan ook luxe vakantiehuisjes en groepsaccommodaties voor je klaar als je dat graag wilt. De luxe vakantiehuisjes zijn geschikt voor 4 personen en je voelt je meteen thuis door de moderne inrichting en goede voorzieningen. In de loungehoek met houtkachel met uitzicht op een mooi grasland is het heerlijk toeven.

Campings in de buurt van Enter

De campings in Enter garanderen een vakantie vol met de Twentse gastvrijheid, maar ook buiten Enter vind je talloze goede campings. De gemoedelijke SVR Camping Het Witte Zand beschikt over 15 plekken en bevindt zich midden in de natuur. De natuurliefhebber zit hier goed want de camping ligt tegen het landgoed ‘De Biesterije’ aan: 50 hectare aan publiek toegankelijk bos en heide wat deel uitmaakt van het Hollands Schwarzwald.

Vakantiepark Mölke
Vakantiepark Mölke

Vakantiepark Mölke beschikt over maar liefst 5 sterren en is gelegen in Zuna, aan de Regge. Ontspanning staat op dit vakantiepark hoog in het vaandel. Zo vind je hier een verwarmd zwembad, animatieteam, airtrampoline, partycentrum met bowlingbaan en een kindvriendelijk restaurant met binnenspeeltuin. Ook de accommodaties zelf ontbreken aan niets. Huur een boomhut, een luxe lodge (met hottub!) of boek een royale kampeerplek. Een ding is zeker: na deze vakantie kom je weer helemaal opgeladen thuis.