navigatie overslaan

Artikel

Natuurcamping in Twente

  • Leestijd 5
  • Gelezen 2310 keer

Ben je een liefhebber van natuur? Dan is een natuurcamping in Twente de uitstekende locatie om eens vakantie te komen vieren. Twente is een hele groene omgeving met glooiende akkers, uitgestrekte bossen, prachtige landgoederen met monumentale gebouwen en heuvels! Dit alles zorgt voor heel veel gelegenheid om leuke fiets- en wandeltochten te maken.

Voordelen van een natuurcamping

Maar wat maakt een natuurcamping nou zo bijzonder? Een natuurcamping bevindt zich eigenlijk altijd in een groene omgeving, weg van de drukte. Het zijn vaak niet grootschalige campings, maar juist bescheiden en knus. Desalniettemin heb je vaak een ruime staanplaats voor je tent, caravan of camper. Bij een natuurcamping denk je misschien dat echt alles in de natuur gedaan wordt, maar nee hoor. De sanitaire voorzieningen zijn van veel gemakken voorzien. Het overgrote gedeelte van het publiek dat op een natuurcamping verblijft, is rustzoeker. Een ideale uitvalsbasis om even helemaal te ontspannen dus.

Een goed voorbeeld van een aangename natuurcamping is Natuurcamping Eelerberg. De camping ligt dicht bij Hellendoorn, maar toch ook verstopt tussen bos, weilanden en zandwegen. De termen rust, ruimte en natuur zijn hier wel op z’n plaats. Tevens zijn er veel faciliteiten om een fijne vakantie te beleven. Hierbij kan je denken aan het openluchtzwembad, speeltuin en een goed verzorgd sanitairgebouw. Ben je het even zat op de camping? Verken dan eens de omgeving en ga kanoën op de Regge of bezoek de uilenshow bij Landgoed Schuilenburg.

Natuurkampeerterrein in Twente

Hoe fijn is het om wakker te worden in het zonnetje, tussen vrolijk tjirpende vogels met een zelf gezet kopje koffie én de geur van gemaaid gras? Dat gevoel ervaar je op een natuurkampeerterrein in Twente. Zet je tent op, parkeer je camper of caravan en het genieten kan beginnen.

Camping ‘t Olde Kottink
Camping ‘t Olde Kottink

Camping ‘t Olde Kottink is gelegen aan de oever van het riviertje De Dinkel. Het ligt in het buitengebied tussen Oldenzaal en Denekamp, vlakbij het dorp Beuningen. Je ervaart veel rust op de camping door de bijzondere omgeving, maar profiteert tevens van uitgebreide faciliteiten in de omliggende steden. Het natuurkampeerterrein in Twente is omringd met oude eiken, je hebt hierdoor keuze uit plekken in de schaduw of plekken in de zon. Alle plaatsen zijn voorzien van elektra en een eigen waterbron. Alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde getaway.

Natuurcamping De Kunne is een kleine camping die goed weet wat ze de gast kunnen bieden. Zo geven ze zelf aan niet geschikt te zijn voor gezinnen met kinderen; er is kortom niet zoveel voor hen te beleven. Hierdoor kunnen ze wel rust garanderen aan 45+’ers. De camping ligt in het Natuurgebied Het Lutterzand en vlakbij de Duitse grens aan De Dinkel. Verder is het van alle gemakken voorzien. Je vindt er een modern toiletgebouw, een overdekte fietsenstalling met oplaadpunt, Jeu-de-Boules baan en meer.

De Engbertsdijksvenen
De Engbertsdijksvenen

Wanneer je jouw camping profileert als een natuurcamping, moet er ook veel natuur in de omgeving te vinden zijn. Bij camping Erve de Meester zit dat wel goed. De camping ligt namelijk tussen de heide van Landgoed De Bruinehaar en het Natura 2000-gebied de Engbertsdijksvenen. Deze gebieden lenen zich uitstekend voor prachtige fiets- en wandeltochten. Mocht er voldoende belangstelling zijn, kan je ook op pad met Herm Jan. Hij zal je op de fiets, per auto of wandelend meenemen naar oude boerderijen, het natuurreservaat, de Engbertsdijksvenen of de bron van de Itter.

Kleine camping in Twente

Meestal zijn natuurkampeerterreinen relatief kleine campings. Hierbij wordt er gestreefd naar de kernwaarden rust, ruimte en natuur. Tevens hebben de eigenaren van de camping veel tijd en aandacht voor je. Zo wordt jouw kampeerervaring heel fijn!

Boerderijcamping en Vakantieverblijf Hof ‘t Sprakel is een gezellige minicamping met 25 staanplaatsen die allemaal voorzien zijn van elektra, water en vuilwaterafvoer. Vanaf het kampeerterrein van Hof ‘t Sprakel heb je prachtig uitzicht en fijne sanitaire faciliteiten. In het campinggebouw is er een koffie- en theeschenkerij met bar. Je kunt hier iets drinken, een ijsje halen, ontbijten of lunchen. Tevens kunnen hier in de ochtend verse broodjes gehaald worden!

Natuurcamping in Ootmarsum

Ootmarsum is hét kunststadje van het oosten van Nederland. Je vindt er meerdere galeries waar echte kunstliefhebbers hun hart bij ophalen. Ben je iets minder van de kunst? Dan is het dorp alsnog zeker de moeite waard. Plof neer bij een gezellig restaurant, ervaar de Twentse gastvrij of bewonder eens het Openluchtmuseum van Ootmarsum.

Skyline van Ootmarsum
Skyline van Ootmarsum

Vind je Ootmarsum ook zo geweldig en kan je er niet genoeg van krijgen? Blijf dan vlakbij het centrum van Ootmarsum logeren op Camping Kuiperberg. Op deze kleine camping bij Ootmarsum ervaar je naast de bruisende binnenstad, ook de bijzondere Twentse natuur. Deze natuurcamping in Ootmarsum beschikt over luxe sanitaire voorzieningen, restaurant met lounge bar en panoramaterras, broodjesservice, fietsverhuur en meer. Komt dat zien!

Natuurcamping in Overijssel

Niet alleen de regio Twente beschikt over mooie natuur. De hele provincie Overijssel is een bezoekje waard. Een verblijf op een natuurcamping in Overijssel is een aanrader: je kan op deze manier de perfecte combinatie maken van het gastvrije Twente en de rest van deze leuke provincie.

Wat vind je van dit artikel?