SVR campings in De Lutte

Leestijd 4 minuten 470 x bekeken

SVR staat voor Stichting Vrije Recreatie. Kamperen op een SVR camping in De Lutte betekent dat je kampeert bij de boer. Je ervaart op deze campings veel rust, ruimte en natuur. Een SVR camping is dan ook vaak heel geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Je ontsnapt hier echt even aan je dagelijkse sleur.

Camping in De Lutte

De Lutte is een klein plaatsje in de gemeente Losser. Het staat vooral bekend om het natuurgebied het Lutterzand. Hierin kan je het natuurlijke riviertje De Dinkel bewonderen. Verder heeft het een mooi centrum met gezellige restaurants, terrasjes en cafés. Je vindt in de Lutte veel comfortabele hotels, maar in zo’n omgeving is het zeker aan te raden om te komen kamperen.

Natuurkampeerplaats De Kunne bestaat uit een boerderij en een kleine camping die omgeven zijn met weilanden en bossen. Er is de mogelijkheid om te kamperen op zonnige, maar ook op schaduwrijke plaatsen. Al deze plekken zijn uiteraard voorzien van elektra en een watertappunt. Daarnaast is er op deze camping in De Lutte een modern sanitairgebouw en een fietsenstalling met oplaadstation. De omgeving leent zich namelijk uitstekend voor het maken van fietstochten!

Kamperen middenin de natuur kan bij Camping Sproakstee. De camping met zo’n 25 kampeerplaatsen ligt net buiten het plaatsje De Lutte. Het ligt in een omgeving waar recreatie in de natuur nog goed mogelijk is voor zowel ouderen als gezinnen. Sproakstee beschikt over alle faciliteiten die jij tijdens je vakantie nodig hebt, bijvoorbeeld modern sanitair en de mogelijkheid om boerengolf te spelen. Zelfs je trouwe viervoeter is hier welkom.

Minicamping en Veeteeltbedrijf De Dinkelweide
Minicamping en Veeteeltbedrijf De Dinkelweide

Naast het veeteeltbedrijf met zestig koeien plus kleinvee beheert de familie Notkamp ook Minicamping De Dinkelweide. De camping heeft de ideale locatie, het bevindt zich namelijk tussen het meanderende riviertje De Dinkel en het natuurgebied het Lutterzand. De staanplaatsen zijn ruim aangelegd en voorzien van stroomaansluiting. Voor kinderen zijn er speeltoestellen en trampolines. Vanaf deze camping kun je gemakkelijk even de Duitse grens over, leuk voor een dagje uit.

Boerencamping in Overijssel

Met een verblijf op een boerencamping in Overijssel heb je niet alleen zelf profijt, maar help je ook de welvaart van de boeren en voortzetting van boerderijen. Dat is nog eens mooi meegenomen.

Erve Punte
Erve Punte
Als jij je als gast thuis voelt, zijn de eigenaren van Het Buitenverblijf Erve Punte ook tevreden. Verscholen midden in de Twentse natuur, gelegen tussen Oldenzaal, Enschede en Losser vind je deze bijzondere camping. Je kan er kamperen met je tent, caravan of camper. Mocht je liever iets huren, dan kan je een overnachting boeken in een trekkershut of in een van de boerderijkamers. Tevens is er op het terrein een Twents koffie- en theehuis. Hier kan je heerlijk loungen bij de kachel met een hapje en een drankje.

Bij Camping Erve Beernink kan je ultiem genieten van het glooiende Twentse landschap. Iedereen is hier welkom: senioren, gezinnen, stelletjes, alleenstaanden. Er zijn twintig riante kampeerplaatsen en een modern sanitairgebouw. Ben je liefhebber van fietsen en/of wandelen? Er zijn volop fiets- en wandelmogelijkheden in de buurt.

SVR campings in Overijssel

Naast dat het erg aangenaam is om op een SVR camping te verblijven, is het ook erg betaalbaar. Heb je dus niet heel veel te besteden, maar wil je toch graag op vakantie? Dan is een verblijf op een SVR camping erg geschikt.

Camping Roderveld
Camping Roderveld

Camping Roderveld is een SVR camping in het Overijsselse plaatsje Rossum. Het is een camping met alle faciliteiten die je nodig hebt. Bovendien komen er ieder jaar verbeteringen bij! Zo zijn de sanitaire gebouwen van prima kwaliteit, profiteer je van gratis WiFi en hebben de staanplaatsen stroom- en watervoorziening. Vanaf de camping kan je het centrum van Rossum ontdekken, het natuurgebied Roderveld bewonderen of mooie fiets- en/of wandeltochten maken in de omgeving.

Kleine camping in Overijssel

De ideale plek om te relaxen is een kleine camping in Overijssel. Het is kleinschalig opgezet waardoor er een ontspannende en gemoedelijke sfeer ontstaat.

Mini-camping Damhuis is gelegen in een landelijke omgeving met heel veel mogelijkheden voor recreatie in de natuur. De camping is een oase van rust. Langs de oevers van de rivier De Dinkel, waar de camping aan grenst, vind je veel vogelsoorten, mooie zandstroken en spectaculaire afkalvingen.

Minicamping in Overijssel

Minicamping
Minicamping
Het beheer en onderhoud op een minicamping kost veel minder inspanning en moeite voor de eigenaren dan een grote camping met meer faciliteiten. Bij een verblijf op een minicamping zul je misschien wel merken dat de gastvrije eigenaren hun uiterste best doen om het jou aan niets te laten ontbreken.

Met een verblijf op Mini-camping en Vakantiehuisjes De Veldzijde waan je je in een groene walhalla. De kampeervelden worden omzoomd door een houtwal, fruitbomen, volop bloemen en weides met grazend vee. Je bent hier welkom met je tent, caravan en camper. Er zijn voor campers speciale verharde, waterpas plekken. Bovendien loop je zo het gezellige dorpscentrum van Losser in!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

 2. Doe-tips

  Plekken waar de zon het langst schijnt. 5 mini-belevingen op hoogte.

 3. Een moment met

  Johanna ter Steege: "Als ik in Twente kom dan voelt het als mijn thuis!"

  Geschreven door Maika
 4. Op eigen wijze

  Dauwtrappen in Twente: zo stappen Tukkers in alle vroegte op de fiets.

  Geschreven door Bertine & Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter