navigatie overslaan

Slaaptijd!

Top 4 familiecampings en groepscampings in Twente

 • Leestijd 3
 • Gelezen 2474 keer

Kamperen, ik ben er gek op! Dicht bij de natuur, geen moetjes en klusjes, alleen maar buiten leven. Zolang het droog is dan… Kortom, avontuur en ontspanning altijd dichtbij. Ook mijn kinderen zijn gek op campings. Op natuurcampings, familiecampings, familie vakantieparken, maar ook op een bungalowpark vermaken ze zich in en om een chalet of huisje. Als we er maar van alles kunnen beleven. Gelukkig hebben we oneindig veel familiecampings in Nederland en ook in Twente stikt het ervan. Een lastige zoektocht dus naar een geschikte familie- of groepscamping in ons ‘oh zo mooie’ Twente. Om jullie een handje te helpen delen we de top 5 van Maryke.

 1. 4

  Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte

  Heb je een tent, caravan, camper, vouwwagen of niet en ben je op zoek naar een vakantiehuisje of groepsaccommodatie? Bij Het Meuleman vind je het allemaal. Dit is echt mijn favoriete familiecamping in Twente. En dat komt mede omdat deze camping middenin Het Lutterzand, één van mijn favoriete natuurgebieden, ligt. Door deze natuurlijke omgeving liggen de kampeerplaatsen verspreid in het bos en langs het heideveld. Mijn kinderen zijn vooral te vinden op het vlot in de zwemvijver of bij het high rope parcours (boomtoppenpad). In 2020 is er een vernieuwd activiteitenprogramma met onder andere begeleide wandelingen, yoga, broodjes bakken en speurtochten.

 2. 3

  Camping Scholtenhagen in Haaksbergen

  Ook een hele fijne camping in Twente is familiecamping Scholtenhagen. Het leuke aan deze camping is dat een groot deel van de faciliteiten in het gezellige centrumgebouw liggen. Hier bevinden zich onder andere een gezellige bar, het restaurant en de animatie. Maar ook een terras met uitzicht op de grote speeltuin met klimtoren. Haaksbergen is omgeven door schitterende natuurgebieden, daar wandel je vanuit de camping zo doorheen. Naast de camping ligt subtropisch zwembad De Wilder, waarvoor je per persoon één gratis zwemkaart ontvangt.

 3. 2

  Camping de Holterberg in Holten

  Ook al zo’n mooi natuurgebied, de Holterberg. Voor gezinnen met kinderen is er op de grens van Salland en Twente echt van alles te beleven. Maar je kunt er ook voor kiezen om lekker op de camping te blijven. Ik denk trouwens dat je je kinderen niet eens meer van de airtrampoline, het beachpannaveld, het dierenparkje, of uit het jeugdhonk, de speeltuin of het verwarmde zwembad krijgt. Lukt dit wel, ga dan zeker een keertje eten bij Woody's Pancakes & Steaks‎ op de Holterberg aan de poort van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

 4. 1

  Camping- en recreatiepark De Weuste in Reutum

  Ook dit is een heerlijke, nette, rustige maar ook zeer gezellige plek om te kamperen in hartje Twente. Naast een camping met ruime en groene plaatsen is er ook een familie bungalowpark met verschillende stacaravans en chalets. Op het familiepark is er van alles te doen, zoals zwemmen in het, door UV-straling verwarmde, buitenzwembad met terras, biljarten, tafelvoetballen, bowlen of spelen in de kinderhoek. Maar ook in de omgeving zijn er diverse (overdekte) speelpaleizen, dierentuinen en andere kinderbezienswaardigheden. Je hoeft je hier dus niet te vervelen.

Wat vind je van dit artikel?