navigatie overslaan

Hotel Huis van Bewaring

* * *

Altijd al benieuwd geweest hoe het is om een nachtje door te brengen in een echte gevangenis? Dan is er nu een bijzondere én heel onschuldige manier om dat te ervaren.

Uniek logeren achter slot en grendel

Overnachten in een oude gevangenis. Huis van Bewaring is gevestigd in een gerenoveerd gevangenis in hartje Almelo. De prachtig ingerichte kamers zijn zeer ruim. De uniek vormgegeven, romantische kamers hebben warme kleuren en zijn voorzien van een groot bed.

Er zijn een zit- en een eetkamer. U kunt gebruikmaken van de keuken om uw eigen koffie en thee te zetten. En naast overnachten is er ook een mogelijkheid om rondleidingen te krijgen in overleg.

Huis van Bewaring ligt op loopafstand van het NS-station en het centrum van Almelo. In de binnenstad zijn allerlei leuke winkels, theaters, een bioscoop en ontelbare gezellige restaurants en cafeetjes. U kunt uw fietsen kwijt in de beveiligde fietsenstalling en er is een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen (reserveren noodzakelijk).

U kunt makkelijk binnen de regio rondreizen, aangezien er op slechts 50 meter een bushalte te vinden is en op 300 meter het treinstation. Enschede en de Duitse grens zijn beide op 30 minuten rijden te bereiken.

Architectuur en geschiedenis
Samen met het voormalige bankgebouw van Ledeboer & Co. en het Waaggebouw, vormt het voormalige Huis van Bewaring een mooie historisch gevelwand. Het voormalige Huis van Bewaring heeft een unieke architectuur waarin de solide bouwstijl van de Delftse School samengaat met decoratieve kenmerken van de Amsterdamse School. De architect heeft zich voor het frontgebouw laten inspireren door architectuur van de late renaissance (midden 16e eeuw). Tot midden jaren 80 van de vorige eeuw is het complex als Huis van Bewaring gebruikt.

Categorieën