Hotels in De Lutte

Ben jij er zo’n eentje van ‘geen cent teveel’? Of haal je juist je neus op voor hotels met minder dan vier sterren? Maakt niet uit. Met de vele hotels in Twente kan iedereen een hotelkamer naar eigen smaak vinden. Zeeuwse meisjes én Delfzijlse diva’s vinden hier het beste van het beste.

Verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

 2. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt.

 3. Doe-tips

  Valentijn in Twente: verras jouw Valentijn met deze originele tips.

 4. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  geschreven door Bertine
 5. Slaaptijd!

  Weekendje weg met Kerst. Ook jij verdient rust in de drukke decembermaand.

 6. Doe-tips

  Lekker! Op deze plekken kun je het beste wild eten in Twente.

  geschreven door Maryke
 7. Op eigen wijze

  Siepel en stiepels: dit is waarom Stiepeltekens in Twente worden gemaakt.

  geschreven door Bertine & Vincent
 8. Typisch Twents

  Cultuurtijd! Twente barst uit z'n voegen van de culturele plekjes.

Overnachten in De Lutte

Wil je een weekendje weg in eigen land en twijfel je tussen diverse grote steden? Waarom gooi je de boel niet om en kom je gezellig naar het prachtige Twente? Hier vind je hét ultieme gevoel van rust én vele vormen van vermaak - allemaal terwijl je geniet van de typisch Twentse gastvrijheid.

Wat kan ik doen in deze omgeving?

In Twente vind je diverse kleine dorpjes die aanvullend zijn op het natuurschoon in deze omgeving. Een goed voorbeeld is het kleine, maar sfeervolle De Lutte. Een prima uitvalbasis voor verschillende soorten sightseeing in de directe omgeving. De omgeving verkennen kan op diverse manieren. Je kunt fietsen huren of de benenwagen pakken en er een flink stuk op uit trekken. Maar er bestaan óók opties om ouderwets met paard en wagen het Twentse landschap te zien. Liever uitrusten? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Twentse wellnessmogelijkheden!

Weekendje weg in de Lutte

Zo'n weekendje in Twente vereist natuurlijk een comfortrijke slaapplaats. Deze vind je in De Lutte en in de omgeving van De Lutte. Maak het jezelf gemakkelijk en ga voor een comfortabel hotel dicht bij alle bezienswaardigheden óf kies voor een meer landelijk gelegen accommodatie. De opties in Twente zijn eindeloos!

Ontspannen in Twente

Het leven en het werk lijkt wel een ratrace. Een burn-out wordt een steeds groter gevaar volgens arbeidsdeskundigen. In Twente weigeren we in die levensstijl mee te gaan. Waarom zou jij je altijd afbeulen voor een baas of bedrijf? Het leven is meer dan werk. Kom naar de Lutte en ervaar wat de Twentse manier van leven is. Ons uitgangspunt is heel simpel: kies voor jezelf. Wat vind jij leuk? Wat geeft jou ontspanning? Ga dat doen. Mogelijkheden genoeg, van natuurwandelingen tot een kop koffie op het terras. De enige voorwaarde: laat de stress thuis, want daar doen we in Twente niet aan.

Ontstressen wil niet zeggen dat we de luxe van het leven vergeten. Hotel de Bloemenbeek heeft uitstekende service en goede maaltijden. De wifi is gratis. Maak er gebruik van zolang je maar niet gaat appen met je werkgever. Wil je wat anders? Ga dan naar Hotel de Wilmersberg. Even goed en gezellig. Of een ander hotel, want hotels vinden in de Lutte is geen probleem.

Park Arboretum Poort Bulten

We geven het toe: Arboretum Poort Bulten is een moeilijke naam. Maar een lastige naam staat een mooie belevenis niet in de weg. Het park is een uitstekende plaats om te wandelen, met mooie natuur. Geniet van de rust, fluitende vogels, fraaie kleuren in de herfst en de frisse geuren.

Huifkarverhuur De Lutte

Vlakbij het park zit een huifkarverhuur. Dat is weer eens iets anders dan racen over de snelweg. De snelheid van Max Verstappen zal je er niet mee halen en dat is precies de bedoeling. Kalmpjes het paard zien lopen en ondertussen rustig rondkijken in de omgeving. Leuk voor je kinderen en ontspannen voor jezelf.

Rhododendronlaan

De Lutte heeft een heuse rhododendronlaan. Een mooi gezicht als ze in bloei staan, maar in andere jaargetijden is het ook een uniek gezicht. Hier kun je schitterende foto's maken. Laat ze niet zien aan je collega's want dan willen zij volgend jaar ook naar Twente en dan is het gedaan met je rust.

Over de grens

De Lutte ligt aan de grens met Duitsland. In een mum van tijd ben je aan de andere kant om Duitse broodjes te halen en even te checken of je de taal van onze oosterburen nog machtig bent.