Overnachten in Denekamp

Ben je even klaar met het gezeur van je buren? Krijg je halve paniekaanvallen wanneer je de wekker weer hoort gaan in de vroege ochtend? Dan is het tijd om even je woonplek te verlaten.

Verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 11 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Spannende geschiedenis

  Spannende geschiedenis: industrieel erfgoed in Twente

 3. Typisch Twents

  7 landgoederen in Twente die het textielverleden vertellen

  geschreven door Nicoline
 4. Binnenkijken bij

  De aantrekkingskracht van De Bloemenbeek: "We zijn een gerijpt bedrijf".

  geschreven door Erwin
 5. Van eigen bodem

  Dit zijn de beste Michelin & Bib Gourmand restaurants in Twente!

 6. Typisch Twents

  Boodschappen doen bij de boer, heel normaal in Twente. Eet hoe eten bedoeld is.

  geschreven door Bertine
 7. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt.

 8. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  geschreven door Bertine

Op zoek naar een hotel in Denekamp?

Voor een paar dagen lekker de natuur van Twente in. Twente is immers de meest utopische plek van Nederland. Daar klopt alles nog. De mensen zijn daar gemoedelijk en niet alleen met zichzelf bezig. In Twente geniet je bovendien van het bosrijke landschap en er is genoeg te beleven voor jong en oud. Je kunt op verschillende plaatsen in Twente overnachten. Misschien wil je wel bij Hotel de Schout in Denekamp verblijven? Dat kan zeker, maar welke mensen worden vrolijk van een verblijf in Denekamp?

Mensen die van wandelen houden

Wandelen is vooral leuk in een bosrijke omgeving. Wandelen hoort immers rustgevend te zijn en door een stad lopen is dat juist niet. Je wordt tegenwoordig in elke stad voorbij gesjeesd door elektrische fietsen. Ook word je constant blootgesteld aan geluiden waar je niet op zit te wachten. Denk aan toeterende auto's, schreeuwende mensen en nog veel meer narigheid. Echt ontspannen wandelen doe je dan ook niet in een stad, maar in pittoreske dorpje Denekamp.

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar je krijgt ook andere inzichten. Je hersenen maken namelijk andere connecties en misschien brengt dit je wel verder in het leven.

Liefhebbers van historische monumenten

De moderne architectuur is niet om naar huis te schrijven. Vergelijk een authentieke binnenstad als die van Amsterdam bijvoorbeeld maar eens met Lelystad. Dan zie je duidelijk het verschil en over smaak valt te twisten! De plaats Denekamp bestaat al lang en kent dan ook een rijke geschiedenis. Er zijn daar dan ook veel prachtige historische monumenten te bewonderen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de prachtige parochiekerk H. Nicolaas. Ook zijn er verschillende watermolens. Je kunt enerzijds een gids inhuren, maar natuurlijk kun je zelf ook op onderzoek uitgaan.

Lekker klootschieten in Denekamp

In Denekamp is klootschieten erg populair onder de lokale bevolking. De spelregels van klootschieten zijn vrij simpel en in de omgeving van Denekamp is het ook leuk om te doen. Door de rustige omgeving heb je namelijk verschillende aantrekkelijke routes. De inwoners van Denekamp zijn bijzonder gastvrij tegenover toeristen en ze willen je het spelletje dan ook graag leren!

In Denekamp wordt hard gewerkt, maar de bevolking houdt tegelijkertijd ook van het bourgondische leven. Om de zoveel tijd zijn er dan ook leuke evenementen in Denekamp. Het is leuk om een verblijf in Fox Lodges te boeken tijdens zo'n evenement. Er wordt flink gegeten en gedronken tijdens deze feesten. Ook de voetjes gaan van de vloer. De bevolking is normaal nuchter, maar tijdens de feestjes komen ze echt los en dan is vrijwel alles mogelijk.