Overnachten in Denekamp

Ben je even klaar met het gezeur van je buren? Krijg je halve paniekaanvallen wanneer je de wekker weer hoort gaan in de vroege ochtend? Dan is het tijd om even je woonplek te verlaten.

Verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

 2. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt

 3. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  geschreven door Bertine
 4. Slaaptijd!

  Weekendje weg met Kerst. Ook jij verdient rust in de drukke decembermaand.

 5. Doe-tips

  Lekker! Op deze plekken kun je het beste wild eten in Twente.

  geschreven door Maryke
 6. Op eigen wijze

  Siepel en stiepels: dit is waarom Stiepeltekens in Twente worden gemaakt.

  geschreven door Bertine & Vincent
 7. Typisch Twents

  Cultuurtijd! Twente barst uit z'n voegen van de culturele plekjes.

 8. Doe-tips

  Dit zijn de 11 beste restaurants in Hof van Twente. Smullen geblazen!

Op zoek naar een hotel in Denekamp?

Voor een paar dagen lekker de natuur van Twente in. Twente is immers de meest utopische plek van Nederland. Daar klopt alles nog. De mensen zijn daar gemoedelijk en niet alleen met zichzelf bezig. In Twente geniet je bovendien van het bosrijke landschap en er is genoeg te beleven voor jong en oud. Je kunt op verschillende plaatsen in Twente overnachten. Misschien wil je wel bij Hotel de Schout in Denekamp verblijven? Dat kan zeker, maar welke mensen worden vrolijk van een verblijf in Denekamp?

Mensen die van wandelen houden

Wandelen is vooral leuk in een bosrijke omgeving. Wandelen hoort immers rustgevend te zijn en door een stad lopen is dat juist niet. Je wordt tegenwoordig in elke stad voorbij gesjeesd door elektrische fietsen. Ook word je constant blootgesteld aan geluiden waar je niet op zit te wachten. Denk aan toeterende auto's, schreeuwende mensen en nog veel meer narigheid. Echt ontspannen wandelen doe je dan ook niet in een stad, maar in pittoreske dorpje Denekamp.

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar je krijgt ook andere inzichten. Je hersenen maken namelijk andere connecties en misschien brengt dit je wel verder in het leven.

Liefhebbers van historische monumenten

De moderne architectuur is niet om naar huis te schrijven. Vergelijk een authentieke binnenstad als die van Amsterdam bijvoorbeeld maar eens met Lelystad. Dan zie je duidelijk het verschil en over smaak valt te twisten! De plaats Denekamp bestaat al lang en kent dan ook een rijke geschiedenis. Er zijn daar dan ook veel prachtige historische monumenten te bewonderen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de prachtige parochiekerk H. Nicolaas. Ook zijn er verschillende watermolens. Je kunt enerzijds een gids inhuren, maar natuurlijk kun je zelf ook op onderzoek uitgaan.

Lekker klootschieten in Denekamp

In Denekamp is klootschieten erg populair onder de lokale bevolking. De spelregels van klootschieten zijn vrij simpel en in de omgeving van Denekamp is het ook leuk om te doen. Door de rustige omgeving heb je namelijk verschillende aantrekkelijke routes. De inwoners van Denekamp zijn bijzonder gastvrij tegenover toeristen en ze willen je het spelletje dan ook graag leren!

In Denekamp wordt hard gewerkt, maar de bevolking houdt tegelijkertijd ook van het bourgondische leven. Om de zoveel tijd zijn er dan ook leuke evenementen in Denekamp. Het is leuk om een verblijf in Fox Lodges te boeken tijdens zo'n evenement. Er wordt flink gegeten en gedronken tijdens deze feesten. Ook de voetjes gaan van de vloer. De bevolking is normaal nuchter, maar tijdens de feestjes komen ze echt los en dan is vrijwel alles mogelijk.