navigatie overslaan

Othmar Bier

In een kasteelachtige setting, op het Commanderieplein in het midden van Ootmarsum, bevindt zich de Othmar Bierbrouwerij, Herberg en Bierspa. Dé plek waar je de ultieme bierbeleving kunt ervaren. Alles hier staat in het teken van bier, of dit nou de brouwerij is waar alles op ambachtelijke wijze gebrouwen wordt, de bierspa, waar je je onderdompelt in al het goede dat bier te bieden heeft, of de herberg, waar iedere kamer op unieke wijze in bierthema is aangekleed. Bij Othmar ervaar je de ultieme bierbeleving.

Othmar Bierbrouwerij

In onze koperen ketels, die zich in het midden van Gasterij Oatmössche bevinden, worden alle bieren op ambachtelijke wijze gebrouwen. Volgens oeroude brouwwijze, het Duitse ‘Reinheitsgebot’, brouwen we het bier met slechts vier basis ingrediënten: water, hop, mout en gist. Hierdoor ontstaat een natuurlijk bier vol van smaak en zonder toevoegingen. In de moderne brouwerij staat duurzaamheid voorop en worden zoveel mogelijk lokale producten gebruikt.

Wil je meer weten over alles wat met ons bier te maken heeft? Boek dan een tour door onze brouwerij! Onder leiding van een van de brouwkenners word je meegenomen langs de verschillende processen. Ervaar wat Othmar Bier zo speciaal maakt door kennis te maken met de geschiedenis, grondstoffen en traditionele brouwmethode in een uiterst moderne brouwerij.

Othmar Bierspa

In de Othmar Bierspa ervaar je de ultieme bierbeleving. Geniet 1,5 uur lang van een heerlijke privéruimte met daarin verschillende wellness-faciliteiten, waaronder natuurlijk het bierbad gevuld met warm water en de ingrediënten van bier: hop, mout en gist. Dit zijn ingrediënten die goed zijn voor je huid en haar, vanwege de aanwezige vitamines en anti-oxidanten. Deze zorgen voor een herstel van de huid en productie van collageen. Daarnaast kun je heerlijk tot rust komen in de massagestoelen en bierbarrelsauna’s én koel je heerlijk af in een dompelbad of onder de stortdouche. En dat alles, terwijl je onbeperkt gebruik kunt maken van de tap, met daaraan heerlijke Othmar Pilsner.

In de Othmar Bierspa zijn verschillende ruimtes waar je met diverse groepen privé gebruik van kunt maken. De ruimtes zijn van 2 tot 16 personen, die ook met elkaar gecombineerd kunnen worden waardoor je met een groep van maximaal 36 personen in de bierspa kunt. Perfect voor een relaxed weekendje weg, of een gezellige dag met vrienden of collega’s.

Othmar Herberg

Naast de brouwerij en bierspa kun je bij Othmar ook overnachten! De Othmar Herberg beschikt over 12 kamers, ieder ingericht volgens bierthema. Er zijn verschillende kamertypes aanwezig, een deluxe kamer, standaard kamers, comfortkamers en familiekamers. Iedere kamer beschikt over een kingsize bed, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en Smart TV. En natuurlijk kan een goed gevulde minibar niet worden vergeten.

Bij de Othmar Herberg is een parkeergelegenheid aanwezig en deze is voorzien van laadpalen voor het opladen van elektrische voertuigen. Daarnaast is in het gehele complex gratis Wifi beschikbaar.

Proeflokaal

In de kelder van de Othmar Herberg bevindt zich het proeflokaal. Een heerlijke ruimte waar in de ochtend het ambachtelijke ontbijt wordt geserveerd en daarna wordt omgetoverd tot een gezellige ruimte waar je met een groep of met z’n tweeën kunt genieten van de heerlijke bieren van Othmar. Proef alle bieren van de tap en krijg uitleg tijdens een smaakvolle bierproeverij of geniet van een heerlijke High Beer met bijpassende hapjes.

Categorieën