Hotels in Markelo

Markelo. Een plaatsje in de middle-of-nowhere. Wereldberoemd in Twente, maar nergens anders. Maar ze hebben er hotels. Goede hotels, wel te verstaan, zoals de Herikerberg of herberg de Kemper. Compleet met streekgerechten en wildgebraad. Maar als je die niet wilt, kun je ook gewone menu's krijgen. Grootste voordeel: je komt er absoluut geen collega's tegen. Ga erheen, zet de mobo uit en je bent onvindbaar voor je werk.

Verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

 2. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt

 3. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  geschreven door Bertine
 4. Slaaptijd!

  Weekendje weg met Kerst. Ook jij verdient rust in de drukke decembermaand.

 5. Doe-tips

  Lekker! Op deze plekken kun je het beste wild eten in Twente.

  geschreven door Maryke
 6. Op eigen wijze

  Siepel en stiepels: dit is waarom Stiepeltekens in Twente worden gemaakt.

  geschreven door Bertine & Vincent
 7. Typisch Twents

  Cultuurtijd! Twente barst uit z'n voegen van de culturele plekjes.

 8. Doe-tips

  Dit zijn de 11 beste restaurants in Hof van Twente. Smullen geblazen!

Op zoek naar een hotel in Markelo?

Kies voor jezelf

Twente is de place-to-be waar je even kunt ontsnappen aan de hectiek van het leven. Je hoeft niet eens de Nederlandse grens over om dat te bereiken. Een landhuishotel in Markelo is genoeg. Doen wat je zelf leuk vindt. In je eentje of met een paar vrienden. Lekker fietsen of wandelen of een weekend bankhangen op je hotelkamer. Het enige dat telt is jouw eigen ontspanning.

Dat wil niet zeggen dat je de luxe moet missen. In Twente gaan we heus wel met onze tijd mee. In het landhuishotel Herikerberg kun je bijvoorbeeld prima terecht met je e-bike. Er zijn oplaadpalen aanwezig voor zowel e-bikes als elektrische auto's. De hotelkamers hebben alle comfort, zoals minibars en inloopdouches. Je kunt diverse arrangementen boeken. Er is wifi, maar als je niet bereikbaar wilt zijn hoef je die niet te gebruiken. Zo simpel kan het zijn.

Genoeg te doen in de omgeving

In Markelo en omgeving is er genoeg keuze in activiteiten. Twente is bijzonder geschikt voor wandelingen en fietstochten, dus als je een liefhebber bent kun je volledig aan je trekken komen. Ben je geen liefhebber? Geen nood, er zijn andere dingen te doen.

Zes kastelenroute rond Diepenheim

De zes kastelenroute is iets aparts. Dat hebben ze niet in elke provincie. Wij in Twente lekker wel. Op de fiets kun je ze prima bij langsgaan. Met de auto trouwens ook, als fietsen niet je hobby is. Bij elk kasteel kun je parkeren en in de omgeving een rondje maken. Bij sommigen kun je in de kasteeltuin rondneuzen.

Vind je zes kastelen te veel? Dan doe je er slechts vijf. Of nog minder. Het hangt van je eigen stemming af. Trouwens, niemand heeft gezegd dat je de hele route in één keer af moet leggen. Elke dag één of twee is ook een optie. Zolang jij het maar leuk vindt.

Nationaal park Sallandse heuvelrug

In de buurt van Markelo kun je prachtig wandelen en fietsen in het nationaal park De Sallandse heuvelrug. Geen kastelen, wel een heleboel bos. Schaduw opzoeken op hete zomerdagen, paddenstoelen speuren in de herfst, drentelen over heide en heuvels.

Rondhangen

Als je niet actief bent, kun je in Markelo gewoon een terrasje pakken. Voor degene die daar geen zin in heeft, is er altijd nog de mogelijkheid om uit het raam te staren of de hele avond voor de tv te hangen. In Markelo doen we daar niet moeilijk over. Per slot van rekening huur je de hotelkamer en daar mag je de hele tijd gebruik van maken. Het is gewoon een kwestie van je eigen keuze.