Hotels in Oldenzaal

Tijd voor jezelf, tijd met elkaar, en doen wat je blij maakt! Ooit al eens aan Oldenzaal gedacht? Oldenzaal is een bruisend, supergezellig stadje met een vrolijke uitstraling. In het centrum van Oldenzaal vind je twee grote pleinen. Een van de pleinen is omringd met prachtige historische gebouwen waarin verschillende restaurants en gezellige kroegen gevestigd zijn.

Verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Valentijn in Twente: verras jouw Valentijn met deze originele tips.

 2. Doe-tips

  7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

 3. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt

 4. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  geschreven door Bertine
 5. Slaaptijd!

  Weekendje weg met Kerst. Ook jij verdient rust in de drukke decembermaand.

 6. Doe-tips

  Lekker! Op deze plekken kun je het beste wild eten in Twente.

  geschreven door Maryke
 7. Op eigen wijze

  Siepel en stiepels: dit is waarom Stiepeltekens in Twente worden gemaakt.

  geschreven door Bertine & Vincent
 8. Typisch Twents

  Cultuurtijd! Twente barst uit z'n voegen van de culturele plekjes.

Op zoek naar een hotel in Oldenzaal?

Je kunt aan dit plein een verscheidenheid vinden aan terrasjes en in de zomer wordt dit plein vaak het middelpunt van grote feesten met live muziek op enorme podia. Op billboards in en rond de stad wordt het zomerprogramma aangekondigd. Er is tevens een jaarlijks terugkerend stadsfeest in de zomer dat heet "De Boeskool is los". Dan wordt het hele plein omgebouwd tot een enorm terras en wordt er gedanst en gefeest door duizenden mensen tegelijk. Overdag wordt er een programma voor kinderen gemaakt en treedt lokaal talent op. 's Avonds barst het feest los!

Maar ook in de winter is Oldenzaal een spannende bestemming. Om te shoppen of juist om te sporten, er is altijd iets te doen. Er is ook een mountainbike circuit in de prachtige bossen van het Hulsbeek en er is een karting baan voor de liefhebbers van snelheid. In februari wordt er in Oldenzaal flink uitgepakt met een enorm Carnavalsfeest. Er wordt gezegd dat Oldenzaal de enige stad boven de rivieren is, die een grootste Carnavalstraditie heeft. Carnaval wordt volop gevierd en de stad staat echt op z'n kop tijdens die dagen. Met op Carnavalszondag een enorme optocht waar honderden groepen aan meedoen met de welbekende versierde wagens of artiesten die op een vrolijke manier inspelen op de actualiteit.

Er wordt altijd wel iets gevierd in Oldenzaal lijkt het. Maar daarnaast staat Oldenzaal ook bekend als modestad. Je kunt slenteren door de straten in het centrum waar je een grote verscheidenheid aan winkels vindt met kleding en accessoires voor iedere beurs. Bij regen zijn er twee overdekte winkelcentra die vlak bij elkaar liggen zodat je altijd kunt shoppen. Er is een prachtig kleinschalig museum met stoere oude verhalen en bijbehorend bewijs te vinden. En je rust uit in een gezellige kroeg terwijl je kijkt naar de voorbij lopende mensen.

Rondom het grootste plein van Oldenzaal vind je aan de ene kant het stadhuis van Oldenzaal en aan de andere kant mooi gestileerde grachtenpanden. In het midden van dit plein staat de Plechelmus basiliek. Op gezette tijden kun je de hoge toren beklimmen met een gids die je veel kan vertellen over de historie van Oldenzaal. Het uitzicht vanuit de toren is fantastisch; Het Twentse groene heuvellandschap is een prachtig aanzicht. Ook zie je hoe Oldenzaal is ontstaan door de vorm van herkenbare voormalige grachten om de oude (verdwenen) stadsmuren heen.

In de omgeving van Oldenzaal kun je prachtige wandelingen maken in de bossen van Twente. Zo heb je vlakbij Oldenzaal de Tankenberg en het Lutterzand, maar ook het Hulsbeek. Het Hulsbeek is groot van opzet en biedt enorme zwemvijvers met stranden en zonneweides en is gelegen in een bosrijke omgeving. Als je van wandelen, fietsen of mountainbiken houdt dan is Oldenzaal een uitstekende bestemming voor je. Het Lutterzand is interessant door de bijzondere vegetatie van vooral naaldbomen en mooie zandstrandjes langs het riviertje de Dinkel. Je kunt er uren wandelen en genieten van een kop koffie met gebak of iets anders in het restaurant.

Goedkoop overnachten in Oldenzaal

Als je goedkoop wilt overnachten in Oldenzaal heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Je hebt er bed & breakfast mogelijkheden en herbergen. Je kunt ervoor kiezen om te overnachten op een boerderij, in een natuurhuisje of tal van andere mogelijkheden. Ook zijn er genoeg hotels in en rond Oldenzaal te vinden. Je kunt kiezen om in het levendige centrum te overnachten in verschillende mooie kleinere hotels of juist kiezen om meer buitenaf in een hotel in de bossen te logeren waar je kunt profiteren van de gezonde buitenlucht van het platteland.