navigatie overslaan

Slaaptijd!

Logeren tussen de reeën op Landgoed de Holtweijde in Lattrop

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 8146 keer

Er zit maar één nadeel aan logeren op Landgoed de Holtweijde in Lattrop. De kinderen en zelfs de hond willen niet meer naar huis. Dat krijg je er van als je tussen de reeën en herten logeert.

Landhuis met reezicht

Waarom in een ‘gewone’ hotelkamer overnachten als het ook in een landhuis of luxe cottage kan? Bij Landgoed de Holtweijde boek je een overnachting met ‘reezicht’. Weer eens wat anders dan zeezicht. Het landhuis met reezicht staat aan de rand van het landgoed en heeft uitzicht over het Twentse coulisselandschap. Vinden volwassenen heel mooi en ontspannend. Voor kids wordt het pas echt interessant als er iets gebeurt. En daarvoor hoeven ze alleen maar uit het raam te kijken. Animal Planet, maar dan life. Verrekijker in de aanslag, want herten, reeën en hazen trippelen zomaar voorbij. Een koude avond in de herfst of winter is eveneens een feestje. Het landhuis heeft namelijk een open haard. Niks leukers dan veilig fikkie stoken, toch?

omschrijving
omschrijving

Kids blij, jij blij!

Waar worden kinderen nog meer blij van? Trampoline springen. Schommelen. Tafeltennissen. Zwemmen. Goed nieuws: dat kan allemaal bij de Holtweijde. Van al dat wild spotten en spelen krijgen ze natuurlijk honger. De kaart van het restaurant is er op afgestemd. Op de kindermenukaart staan ‘volwassen’ gerechten in kleinere porties. En natuurlijk ontbreken de pannenkoeken niet. In vakantieweken zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Ideaal: zo kom je zelf ook nog een beetje aan ontspanning toe. Kids blij, jij blij.

Kwispel-arrangement

Zelfs je hond wordt blij van logeren op Holtweijde. Want die mag gewoon mee, als je in het landhuis verblijft. Je wandelt zó de natuur van Twente in. ‘Bruno’ geniet net als de rest van het gezin van verzorging op hotelniveau. Hij krijgt elke ochtend een bak vers voer als ontbijt en hij slaapt op een hondenkussen. Dat is nog eens wat je noemt een ‘kwispel-arrangement’. Samen kunnen jullie heerlijk wandelen over het landgoed, maar wel met de hond aangelijnd. Anders is het snel gedaan met ‘reezicht’.

Kunststad Ootmarsum op steenworp afstand

Of je nu wel of geen hond hebt, wandelen op het landgoed en daarbuiten is voor iedereen een genot. Het rustieke dorpje Lattrop ligt midden in het Twentse coulisselandschap. Natuur en graslanden wisselen elkaar af. Zoek de verscholen zandpaden en je loopt zo tegen een authentieke boerderij en rasechte local aan. Vlakbij Lattrop ligt Ootmarsum. Met een paar duizend inwoners zeker geen metropool, maar wel degelijk een stad. En wat voor een: het is ‘de kunststad van het oosten’. Je struikelt er over de galeries, musea en kunst op straat. Goed voor een flinke dosis cultuur tijdens je weekje of weekend Twente.

Relaxmodus aan

Eenmaal terug in je landhuis kom je rustig bij van alle indrukken in de omgeving van Twente. Luiwammes lekker op de veranda of neem een wijntje voor de open haard. Goed boek erbij, Spofity aan: genieten geblazen. Voor optimale ontspanning duik je de sauna in of boek je ter plekke een massage bij het Health & Wellness Center. Neem je kids gerust mee, want voor hen staan Holtweijde-medewerkers van de kinderwellness klaar. Kijk, dat heb je thuis niet. Zit maar één ding op: vaker terugkomen naar Landgoed de Holtweijde.

Wat vind je van dit artikel?