navigatie overslaan

Natuurvriendenhuis Den Broam

Den Broam is een gezellig doe-het-zelf hotel in een prachtige omgeving. Het ligt verscholen in een belevingsbos en biedt zowel binnen als buiten (Broamhutten, tipi's en trekkerveld) overnachtingsmogelijkheden en veel speelgelegenheid in de natuur.

Deze van oorsprong kleine kampeerhut werd gebouwd door mensen van de afdeling Enschede van de Nederlandse Arbeiders Reis Vereniging in 1931. In 1934 is deze uitgebreid tot de grote 'Broam'. Door de jaren heen is het huis steeds aan de eisen van de tijd aangepast. Het ligt op slechts 2 km van de Duitse grens, diep in de mooie Twentse natuur, aan de rand van de Buurserbeek op een eigen bosterrein. Het Buurserzand, het Haaksbergerveen, het Witteveen en de Gelderse Achterhoek liggen dichtbij.↵

Het huis

Den Broam is een klein en gezellig 'boshuis' midden in de natuur. Er zijn 14 kamers met in totaal 32 bedden. Er zijn een- en tweepersoonskamers en enkele familiekamers met 4 bedden. Op elke verdieping zijn toiletten en douches voor gemeenschappelijk gebruik. In de grote keuken is alles aanwezig om zelf een heerlijke maaltijd te bereiden.↵ Op het terrein staan 2 broamhutten en 2 tipi's met elk 4 bedden en er is een trekkersveld voor kampeerders. Voor deze 'buitengasten' is er compleet uitgeruste buitenkeuken en sanitaire voorzieningen.

Het natuurvriendenhuis is zeer geschikt voor familiereünies, feesten en schoolreisjes.

Faciliteiten

  • gedeelde douches en toiletten op iedere verdieping↵
  • gedeelde keuken met vaatwasser om zelf maaltijden te bereiden↵
  • diverse zitplekken, zowel binnen als buiten, om elkaar te ontmoeten↵
  • voor kinderen is er veel speelgelegenheid: kinderklimbos met huttendorp en zandbakken
  • pingpongtafel, volleybalveld
  • bostheater
  • kampvuurplaats↵
  • verhuur barbecues
  • verhuur van fietsen en e-bikes
  • ontbijtservice↵
  • lunch, diner en volledige verzorging alleen voor groepen↵
  • draadloos internet↵
  • wasdroger↵
  • beamer en muziekinstallatie↵

Caravans en campers zijn niet toegestaan.

Activiteiten

Den Broam is een uitgelezen plek om tot rust te komen maar ook om actief te recreëren. Het ligt te midden van uitgestrekte natuurgebieden met een uitgebreid wandel-, fiets- en mountainbikenetwerk. ↵ Regelmatig worden er geheel verzorgde midweken georganiseerd met als thema's wandelen en fietsen, cultuur, ontspanning en fotografie. Begeleiders, workshopleiders en gidsen verzorgen een mooi programma en de koks zorgen voor heerlijke maaltijden. Lees meer) over de verschillende activiteiten.

Belevingsbos

Voor de kleine avonturiers is er een speciaal kinderklimbos (max. 50 cm hoog), waar kinderen zich klimmend en klauterend kunnen uitleven. Hutten bouwen in het bos of een voorstelling geven in het bostheater kan ook. Overnachten als gezin in een broamhut of tipi is heel speciaal. Samen met de kleintjes in een familiekamer is heel fijn. Ook kunnen er kinderbedjes worden bijgeplaatst.

Schoolreis, familiereünie of uitstapje met het team?

Den Broam is een zeer geschikte locatie voor groepen tot 32 personen. Het huis heeft zowel binnen als buiten veel ruimte voor groepsactiviteiten, spelen en elkaar ontmoeten. De keuken is prima uitgerust en maakt een verblijf betaalbaar. De mooie omgeving biedt veel mogelijkheden voor uitstapjes en excursies.

Overleggen midden in de natuur.

Natuurvriendenhuis Den Broam beschikt over een kleine en grote ruimte die gehuurd kunnen worden per dagdeel, met of zonder gebruik van de keuken. In de tuinkamer kan een kleiner gezelschap (8 p)vergaderen of verblijven (16 p), in de grote zaal met beamer en geluidsinstallatie is er ruimte voor maximaal 45 personen.

Categorieën