Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Het Schrijvershuisje Lutterzand

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Inspiratie opdoen of gewoon tot rust komen: Het Schrijvershuisje Lutterzand is dé ideale plaats voor creatieve geesten

Een literaire datsja voor schrijvers, boekenliefhebbers en kunstenaars Uiteraard zijn ook niet-schrijvers van harte welkom!

Het Schrijvershuisje Lutterzand is een gezellig blokhutachtig huisje, oftewel een literaire datsja, van zo'n 90 m2, midden op het Landgoed Lutterzand. Hier geen slagbomen, geasfalteerde toegangswegen of tuinen. Nee, het lijkt wel alsof de vijftien verschillende huisjes uitgestrooid zijn over de 30 ha. van dit natuurlandgoed. Met de buren op 'veilige' afstand. Het bos groeit als het ware naar je toe, terwijl er meer dan voldoende licht naar binnen komt en u kunt genieten van de zon. Onder de veranda van 30 m2 is het goed vertoeven bij schemer, grote warmte of juist bij wind of op koudere dagen. U hoort spechten roffelen, ziet eekhoorntjes van tak naar tak springen, konijnen langshuppelen en reeën voorbij dartelen.

Het Schrijvershuisje is voorzien van alle gemakken; een goede volledig uitgeruste keuken met vaatwasser, een badkamer met douche en toilet. Een slaapkamer van 20 m2 voor twee personen, en een bedbank in de woonkamer met twee slaapplekken. In de woonkamer van 40 m2 met warme uitstraling staan daarnaast goed zittende stoelen, een houtkachel en een grote eettafel met zes stoelen. In de zonnige serre zit je in lekkere luie stoelen en kan er een keuze gemaakt worden uit de tientallen boeken die in de boekenkasten staan. Het huisje is voorzien van dubbelglas, veiligheidsloten, WiFi, een vaste telefoonlijn, televisie, een wasmachine en een droogtrommel.

Het Schrijvershuisje ligt in het natuurgebied het Lutterzand, niet zonder reden vaak ‘de schatkamer van Twente’ genoemd, op vijf minuten lopen van het poëtische riviertje de Dinkel en vlak bij de Duitse grens in Noordoost Twente, provincie Overijssel.

NB: Omdat u hier letterlijk op de grens tussen Nederland en Duitsland verblijft, is tot op dit moment het mobiel bereik soms iets minder goed.

Meer weten? Bel 06-53650199 of ga naar het contactformulier

Aankomst- en vertrekdatum

Aankomst- en vertrekdatum

Of bekijk de website www.schrijvershuisje.com

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter