navigatie overslaan
Op zoek naar een vakantiehuisje in De Lutte?

Vakantiehuizen in De Lutte

Vakantiehuisje, lodge, blokhut of chalet: dat ene huisje waar jij op bent gevallen staat altijd in het mooiste stukje Nederland: Twente. Rust, ruimte & ruige natuur? Check. Bossen en weilanden? Check. Fiets- en wandelpaden? Check. Altijd handig zo’n mooie omgeving. Je komt hier ten slotte om te ontspannen. Komt mooi uit, want Twente is super relaxed, net als de Tukkers. Met een overdosis aan gastvrijheid en gemoedelijkheid zorgen ze ervoor dat je je helemaal thuis voelt. Welk vakantiehuis in Twente is jouw favoriet?

Twentse (t)huisjes

De een boekt een vakantiehuis. De ander een lodge. Het verschil? Is er niet. Een lodge is niets meer dan een deftige omschrijving voor een vakantiehuis. Iedereen mag zijn blokhut een lodge noemen. Of je nu een vakantiehuis of een lodge huurt, als het in Twente staat, is het altijd goed. Ok, toegegeven: een lodge heeft vaak wel meer landelijke uitstraling dan een vakantiehuisje op een recreatiepark. Er is wat meer tijd en geld besteed aan het ontwerp en de inrichting. Kost een paar centen, maar dan heb je wel een lodge. De Tukker kijken je er trouwens echt niet op aan als je een ’gewoon’ huisje boekt. Past prima bij hun no-nonsense mentaliteit. Zo’n vakantiewoning huren voor een weekendje weg, hoe doe je dat? Hou je vast: hier komt de gebruiksaanwijzing. Surf naar een van de bungalow- of recreatieparken die Twente rijk is. Zoek een leuk stulpje uit voor een weekend, midweek of week. Klik op boeken. Zo vreselijk ingewikkeld was dat toch niet? Daar houden ze van in Twente. Niet moeilijk doen als het makkelijk kan.

Huisje huren in Twente

De groene omgeving van Twente leent zich uitstekend voor prachtige fiets- en wandeltochten. Na zo’n actieve tocht ben je wel toe aan een goede nachtrust, zodat je de volgende dag nog meer van de Twentse bossen, heidevelden en landerijen kan bewonderen. Een huisje huren in Twente is dan de juiste keuze.

Hof ‘t Sprakel beschikt over een camping, bed & breakfast, groepsaccommodaties maar ook vakantiewoningen. Er zijn twee ruime vakantiewoningen geschikt voor maximaal 12 personen. Deze appartementen zijn van alle gemakken voorzien en hebben een gezellige inrichting. Het vakantieverblijf bevindt zich in gemeente Haaksbergen waar je prachtige, uitgestrekte graslanden en akkers vindt. Bij Hof ‘t Sprakel zit tevens een thee- en koffieschenkerij en wellnessmogelijkheden met sauna.

Droste's Boerderijlodges
Droste's Boerderijlodges

De boerderijlodges van Droste’s zijn hippe, architectonische studio’s die zich bevinden in voormalige boerenstallen. Je kan kiezen uit heel veel verschillende opties. Kies bijvoorbeeld met je huisdier voor Erve ‘t Vrielinck of geniet in de boerderijlodge De Bölte. De voormalige boerderij ligt vlakbij het populaire plaatsje Denekamp. Ook natuurgebied het Lutterzand is dichtbij.

Vakantiewoning in Twente

Wil je even weg van de drukte? Dan is Twente the place to be. Boek een mooie vakantiewoning in Twente, eventueel met wellnessmogelijkheden en laat het ontspannen maar beginnen!

Erfgoed Bossem
Erfgoed Bossem

Bij een verblijf op Erfgoed Bossem hopen de eigenaren dat jij voldoende ontspant tijdens je verblijf zodat je weer fris in je dagelijkse leven kan stappen. Je kan op Erfgoed Bossem kiezen uit de sterrenkubus, een lodgetent of een kamer/suite. Verblijven in een sterrenkubus is een bijzondere ervaring. Je kan namelijk blijven genieten van die prachtige sterrenhemel vanuit je bed.

Wil je een onvergetelijke vakantie? Boek dan een van de Fox Lodges. De lodges zijn geschikt voor maar liefst 12 personen en zijn uitsluitend gemaakt van duurzame en recyclebare materialen. Bovendien komt alles in de lodges uit Twente! Op het park is van alles te beleven, er is bijvoorbeeld een recreatie-visvijver, een tennisbaan, een restaurant en meer.

Vakantiehuis in Ootmarsum

Sprookjes bestaan nog bij Boshuis de Spreng! Dit vakantiehuis in Ootmarsum is gebouwd in Saksische stijl en staat tussen naaldbomen, loofhout en heide. Geniet ‘s ochtends bij het wakker worden van de vogelgeluiden, ontbijt in het zonnetje bij de veranda en wandel vanaf de voordeur zo het Twentse landschap in. En ook fijn: voor een hapje eten of een drankje op het terras ben je binnen no time in het centrum van Ootmarsum.

Centrum van Ootmarsum
Centrum van Ootmarsum

Vakantiehuis in Enschede

Enige jaren geleden stond op het terrein van de familie Koosveld nog een agrarisch bedrijf met varkens en schapen, tegenwoordig vind je er Koosveld Recreatiewoningen. De huisjes en appartementen die gehuurd kunnen worden, zijn van alle gemakken voorzien. Het vakantiehuis in Enschede heeft bovendien de ideale locatie: niet afgelegen maar wel mooi in de natuur van het Enschedese buitengebied.

Vakantiehuis in Markelo

Markelo
Markelo

Markelo is een van de oudste dorpen van Twente. Wat zo kenmerkend is aan het Markelose landschap, zijn de glooiende essen. Deze vijf heuvels lenen zich uitstekend voor wandel-, fiets- en ruiterroutes. Na een dag actief bezig te zijn geweest met wandelen en/of fietsen, is De Mösker een heerlijke plek om uit te rusten. De boerderij was eerst een melkveebedrijf, maar inmiddels al jaren niet meer actief. Toch kunnen de eigenaren het boerenleven niet helemaal achter zich laten, daarom vind je er nog genoeg dieren!

Ben je niet zo van het boerenleven en geniet je liever in een luxe vrijstaande vakantiewoning? Dan is een vakantiehuis in Markelo op Vakantiepark Hessenheem de juiste keuze. Op het park is van alles te beleven: er is een openluchtzwembad met apart kinderbad, speeltuin, snackbar, gezellige bistro en meer.