navigatie overslaan

Slaaptijd!

Wij gingen voor het agriturismo gevoel...

  • Leestijd 4
  • Gelezen 2465 keer

"Vorig jaar viel ons vakantieplan in duigen. We hadden, net als het jaar daarvoor, twee weken in een agriturismo in Italië geboekt. De kinderen verheugden zich op het buitenleven. En ik? Op zon natuurlijk. En op authentieke dorpjes en lekkere wijn. Maar corona gooide roet in het eten." Aan het woord is Elke van Maanen uit Den Haag. Ze is getrouwd, werkt als accountmanager bij een verzekeraar en is moeder van Ole (10), Lynn (8) en Lars (7).

Scharrelende kippen

Het was even schakelen maar de ‘Wat nu en waar dan- vraag’ speelde niet lang. "Twente was voor ons nog onbekend gebied. Ik had al wel goede verhalen gehoord en dit was een mooie gelegenheid om het zelf te ervaren." Bij het zoeken naar een accommodatie wilde ze zoveel mogelijk aansluiten bij de verwachtingen die ze hadden van de agriturismo. "Via ‘www.thuiskomenintwente.nl’ kwam ik uit bij een boerenhoeve in het Springendal.

We vielen voor de loslopende kippen. Bovendien hadden we nog nooit Bentheimer landzwijnen in het echt gezien." Het bleek een uitstekende keus. Terwijl Elke geniet van een overheerlijke cappuccino: "Dat dan weer wel", lacht ze. "De kinderen hebben de tijd van hun leven. Ze scharrelen in de stallen of helpen bij het voeren. Ze zijn de hele dag buiten. Samen met de andere kids ontdekken ze van alles. De ‘gang’ noemden we ze ook wel. Als ik ze even kwijt was, waren ze ouderwets verstoppertje aan het spelen."

Aan tafel

In de authentiek verbouwde graanschuur op het erf kun je niet alleen terecht voor een lekkere koffie en zelfgemaakte appeltaart. Je kunt ook aanschuiven voor ontbijt of lunch. "Wij namen ook wel eens een gevulde ontbijtmand mee naar het lagergelegen beekdal. Daar smaakt je eitje nog lekkerder. Gelukkig houden ‘Tukkers’ van echt eten en nemen ze ruimschoots de tijd om hun lokale producten met liefde en aandacht te maken. Er is altijd wel een ijs- of kaasboerderij in de buurt."

Hoeve Springendal
Hoeve Springendal

Middeleeuws plaatsje

"Maar ook in de omgeving ging er een wereld voor me open. Het middeleeuwse plaatsje Ootmarsum bijvoorbeeld. Alsof de tijd er heeft stilgestaan. Je wandelt over kinderkopjes, tussen smalle straatjes met perfect onderhouden vakwerkhuisjes en oude waterputten. Het stadje is de laatste jaren steeds meer een ontmoetingsplaats geworden voor kunstenaars. Dat zie je aan de hoeveelheid galerietjes."

Een vakantievol hoogtepunten

"We hebben de leukste dingen gedaan", vertelt Elke, "die ik van tevoren niet had kunnen bedenken. Geocaching bijvoorbeeld en met paard en wagen er op uit. De kinderen zijn unaniem: dit jaar weer. En ik? Ja, ik wil ook terug naar Twente. Voor de zon hoef je immers geen 1500 km meer te rijden en dat levert al snel zo’n 3 à 4 extra vakantiedagen op. En… wat ik toen nog niet wist, maar nu wel: in de buurt zitten heerlijke speciaalzaken met de mooiste Pinot Grigio’s en Verdicchio’s. Dat is nog een reden om voor Twente te kiezen", lacht ze.

Tip van Elke: De allerlekkerste mozzarella

‘Alsof het zo moest zijn ontdekten we in de buurt ook nog Buffalo Farm Twente waar ze hun eigen mozzarella maken. Maar ook ricotta, fior di latte en half harde kazen. Wist je dat de Twentse mozzarella zelfs nog voller smaakt dan de Italiaanse? Dat komt omdat de buffels in Italië niet vrij mogen grazen.’

Gelijk vinden wat je zoekt?

Zoek en boek net als Elke op www.thuiskomenintwente.nl. Je vindt er direct het verblijf dat je zoekt. Een eenvoudige natuurcamping of juist een met een zwembad en/of privé sanitair. Een comfortabele bungalow kan ook. Er is genoeg te kiezen. Welke accommodatie je ook kiest, de ligging is bijna altijd fenomenaal. Diep weggestopt tussen geurende dennen bijvoorbeeld. Of langs een kabbelende beek. Met fantastische uitzichten en wie weet, een ontmoeting met een edelhert, ree, wild zwijn of bever. Kijk voor het complete aanbod van de mooiste accommodaties op www.thuiskomenintwente.nl

Er kan nog veel meer bij: Neem familie en vrienden mee! Kun je niet wachten om weer onbezorgd samen te zijn met vrienden, familie of met het complete (samengestelde) gezin? Op www.thuiskomenintwente.nl vind je de mooiste groepsaccommodaties. De bedden zijn al opgemaakt, de koffie staat klaar. Om te spelen, zwemmen en ravotten hoef je het terrein niet af. En natuurlijk zijn er de uitgestrekte bossen en landgoederen om te fietsen en te wandelen. Een dagje slecht weer? Doe inkopen bij de boer en kook met elkaar de sterren van de hemel. De tafel is groot genoeg om de hele avond spelletjes te blijven doen. Heb je speciale wensen? Tijdens je verblijf paardrijlessen volgen bijvoorbeeld? Of kom je met een groep die extra zorg nodig heeft? Op www.thuiskomenintwente.nl vind je alle mogelijkheden. Zoek en boek de perfecte accommodatie voor jouw gezelschap.

Wat vind je van dit artikel?