Renaissance

Renaissance

In het hart van de Renaissance

De unieke tentoonstelling "In het hart van de Renaissance" is van 11 februari tot en met 18 juni 2017 te bezoeken in het Rijksmuseum Twenthe.

Rafaël, Titiaan, Bellini, Tintoretto: nog niet eerder waren er in ons land zoveel werken van grote meesters uit de gloriejaren van de Italiaanse schilderkunst te zien. Het grootste deel van de in Enschede getoonde werken is afkomstig uit de Pinacoteca Tosio Martinengo in het Italiaanse Brescia.

Koop nu je kaarten bij Rijksmuseum Twenthe

Koop nu een ticket voor de tentoonstelling 'In het hart van de Renaissance'. Reserveer een datum en een tijdstip waarop je het museum wilt bezoeken. Deelnemen aan een lezing? Kies dan voor een ticket op een dinsdag, donderdag of zaterdag. Iedere dag heeft een andere lezing. Klik op de afbeelding hiernaast om je tickets te bestellen of KLIK HIER >>

Programma

Religieuze voorstellingen in de renaissance kunst

Lezing

In de lezing worden de diverse verschijningsvormen van religieuze schilderkunst van de Italiaanse renaissance behandeld met aandacht voor hun oorspronkelijke functie.

lees meer

De kunst van de Italiaanse renaissance

Lezing

Deze lezing is een onderdeel van de tentoonstelling'In het hart van de Renaissance' en gaat in op de verschillende inzichten over het ontstaan en de latere ontwikkeling van de renaissance in Italië.

lees meer

Renaissance portretkunst

Lezing

In de lezing komen verschillende manifestaties en functies van de portretkunst in renaissance Italië aan de orde. Een van de meest typerende genres in de kunst van de renaissance is het portret.

lees meer

In het hart van de renaissance

Rondleiding

Bezoek de tentoonstelling 'In het hart van de Renaissance en neem deel aan de gratis rondleiding. De museumgids neemt je mee langs alle hoogtepunten uit de expositie.

lees meer

Blijf slapen!

Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink

Romantisch, Vegetarisch, Zakelijk, Frans, Nederlands

De sfeer van toen, met de kwaliteit van nu. Die combinatie maakt ons Tuindorphotel en restaurant ’t Lansink zo uniek. In het voormalige theehuis uit 1916 komt het beste van alle tijden bij elkaar.

InterCityHotel Enschede

Comfort, In/bij stad, In centrum, Bar

Het InterCityHotel Enschede zorgt met zijn moderne kleurenschema en geluidsdichte kamers voor een heerlijk verblijf.

Resort Bad Boekelo

Romantisch, Rustig, Natuur, Luxe

Te midden van het Twentse coulisselandschap, op steenworp afstand van Enschede ligt het gastvrije Resort Bad Boekelo, met al haar faciliteiten één van de meest complete hotels van Nederland.

Hampshire Hotel De Broeierd

Klassiek, Zakelijk, Design, Luxe

Dit in authentieke Saksische stijl gebouwde hotel is gelegen in een landelijke omgeving. Hier kun je overnachten in de sfeer van vroeger. Een ideale omgeving voor zakelijke bijeenkomsten of om een heerlijk lang weekend te ontspannen.

Wat is er nog meer te doen in Twente?

10 tips om de natuur in twente te ontdekken

lees meer

De 10 lekkerste Twentse restaurants buitenaf

lees meer

Ontdek de textielindustrie in Almelo

lees meer

Wandel in hengelo door het mooiste tuindorp van Nederland

lees meer

10 smakelijke adresjes in de stad

lees meer