navigatie overslaan

Route-tips

8 Culinaire routes waarbij je het echte landleven kunt proeven. Heerlijk

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 18621 keer
 • Geschreven door Nicoline

Het beste van twee werelden, zo kun je de diverse culinaire routes in Twente noemen. Je fietst, rijdt of wandelt langs de mooiste plekken die Twente je te bieden heeft terwijl je ondertussen bij de favoriete Twentse restaurants, het echte landleven kunt proeven.

 1. 8

  Veurn & Ett'n

  Vijf restaurants bundelen hun krachten en starten een nieuw initiatief. Een autotocht langs vijf verschillende horecaondernemers in de gemeentes Dinkelland en Tubbergen. Bij elk restaurant ontvang je een andere gang van het diner. Het diner is niet om mee te nemen naar huis, maar om op te eten in de auto. Hoe origineel en leuk is dit!

 2. 7

  Tijdens een marathon, genieten van lekkere streekproducten

  Ben je naast levensgenieter ook hardloper? Dan is de Landgoed Twente Marathon voor jou de perfecte culinaire route. Langs een route van 42 kilometer door Noordoost-Twente, ren je langs landgoederen en landerijen die speciaal voor deze dag hun poorten hebben geopend. Daar kun je kennismaken met de lekkerste Twentse streekproducten als vers gebakken pannenkoeken en de lekkerste jammen.

 3. 6

  Smaak en Vermaak Notter-Zuna

  Maak kennis met de rivier de Regge tijdens deze Smaak en Vermaak route. Een mooie fietsroute over het afwisselende platteland met knusse boerderijen, de vele streekproducenten onderweg, het open coulisselandschap en de dorpen Rijssen en Enter. Een route langs buurtschappen met geweldige namen zoals Notter, Zuna, Rectum en IJpelo.

 4. 5

  Culinair wandelen door Ootmarsum

  Een bezoek aan het dorpje met haar klinkerstraatjes, leuke winkeltjes en vele galerieën is al een uitje op zich. Maar het kan nog leuker. Voor €42,50 eet je een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert in drie verschillende restaurants. Ondertussen word je door een stadsgids rondgeleid en verteld hij jou alles over dit oudste stadje van Twente.

 5. 4

  Happen en Trappen - Twentse Zoutmarke route

  Vanaf Haaksbergen fiets je langs prachtige landschappen, schaapskooien, zouthuisjes en tuinen. Tussendoor stop je bij vier verschillende restaurants voor een lekker hapje. Inbegrepen bij deze culinaire fietsarrangementen zijn een fietskaarthouder en een uitgebreide routebeschrijving.

 6. 3

  Ett’n haal’n op de pedaal’n

  Ett’n haal’n op de pedaal’n is een fietsarrangement door de natuur rondom Oldenzaal. Je kunt vier verschillende routes fietsen. Hoe langer de tocht, hoe meer culinaire tussenstops je onderweg maakt!

 7. 2

  Culinaire autoroute: Happen & tuffen

  In het prachtige karakteristieke landschap van Noordoost-Twente, rijd je langs bossen, weilanden, historische boerderijen en watermolens. Je rijdt langs de Sterrenwacht in Lattrop, het Landgoed Singraven, de watermolen van Bels en het Lutterzand. Onderweg maak je vier culinaire tussenstops bij verschillende horecagelegenheden.

 8. 1

  Proef Twente!

  Je start in het gemoedelijke kunstenaarsdorp Ootmarsum, het oudste stadje van Twente. Vanuit daar volg je de Dinkel door het heuvelachtige Dinkeldal. De Dinkel is een van de weinige riviertjes in Nederland, die nog een natuurlijke loop heeft. Onderweg maak je een aantal culinaire tussenstops, waar de kok je zal verrassen met gerechten, gemaakt van heerlijke, verse streekproducten.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.